четвер, 2 травня 2024 г.

Ветеран АТО Олександр Швецов вирушив пішки з Житомира до Києва назустріч побратиму, щоб зібрати кошти для військового шпиталю (фото, відео)

Ветеран АТО Олександр Швецов вирушив пішки з Житомира до Києва назустріч побратиму, щоб зібрати кошти для військового шпиталю (фото, відео)

Ветеран Антитерористичної операції (АТО) Олександр Швецов розпочав піший благодійний марафон "Із полум'я зродились". Олександр планує пройти понад 60 кілометрів назустріч побратиму Сергію Храпку, щоб зібрати гроші на закупівлю гастроскопу для Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військово-медичний госпіталь". 

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook сторінці журналіста Євгена Кузьменка. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Воїстину ми живемо у часи муділ і Титанів. На щастя, Титанів більше. І поки одного топ-чувачка беруть за кількамільйонний хабар, два крутезних ветерана роблять дива, збираючи гроші для своїх поранених побратимів. Може, ви ще не чули про цих двох – ну, так послухайте)). Сергій Храпко вчора вийшов з Києва, назустріч йому з Житомира йде Олександр Швецов. Між двома містами – 120 км, десь на цій дистанції вони і зустрінуться. “Ну, і що? – спитаєте ви. – Молодці дядьки, але ж нічого такого особливого, такий собі туризм, чи не так?”. Добре, починаємо наводити різкість. У Сергія замість ноги – протез, у Сашка – відсутні нога (протез) і рука”, – написав Кузьменко. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, обидва – колишні пацієнти Національного Київського військового шпиталю. На початку війни, у 2014-15 потрапили туди з важкими пораненнями.

“Пам`ятаєте: “Душу й тіло ми положим за нашу свободу…”? Сергій і Сашко так і зробили. – положили за нашу свободу частину своїх душі й тіла. Але не заспокоїлися, живуть для України, і зараз оцим подвійним маршем – збирають гроші на гастроскоп для приймального відділення Шпиталю. (Там йде грандіозна акція повного переоснащення, але про це – якось іншим разом)”, – додав Кузьменко. 

Зазначається, що метою пішого благодійного марафону зібрати 3,6 млн гривень на обладнання для київського шпиталю

Як повідомив ветеран АТО Олександр Швецов виданню “Суспільне”, він планує пройти понад 60 кілометрів назустріч побратиму Сергію Храпку. 

За словами Олександра Швецова, кожен крок для обох – це не прості зусилля. Таким чином ветерани хочуть привернути увагу до потреби створення сучасного приймального відділення Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військово-медичний госпіталь" та зібрати кошти на гастроскоп вартістю понад три з половиною мільйони гривень.

"Все це для того, аби зібрати кошти для гастроскопа, який дуже потрібен у нове приймальне відділення, що будуватиметься у Києві. Вартість цього гастроскопу становить близько трьох з половиною мільйонів гривень, але цей апарат має лікувати життя наших сестер та побратимів. Зараз перед стартом вже назбирали близько 350 тисяч гривень, які люди задонатили перед початком. Але, відверто скажу, що навіть одна гривня має велике значення. Ця подія, я не знаю, можливо стане ще одним таким нагадуванням людям, що потрібно донатити до останнього. Поки не переможемо", – сказав “Суспільному” Олександр Швецов.

Подолати дистанцію ветерани хочуть за тиждень. В жовтні 2022 року Олександр Швецов вже проходив марафон із Одеси до Яремче. Тоді колишній військовий зібрав понад чотири мільйони гривень на потреби побратимів. За ці кошти Олександр придбав автівки, амуніцію та обладнання для ЗСУ.


Нагадаємо, організатори “Oceanman Kyiv 2023” – заплавів на відкритій воді, що відбудуться у липня, – оголосили про благодійну акцію: збиратимуть гроші на нове авто для тероборонівців.

Читайте: Київські “оушенмени” оголосили на літо благодійний заплив для збору коштів для тероборони 

Фото: Суспільне

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, марафон, збір коштів, ветерани, євген кузьменко, ветерани ато, олександр швецов, благодійний марафон, національний військово-медичний клінічний центр головний військово-медичний госпіталь, гастроскоп, сергій храпко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій