вівторок, 19 березня 2024 г.

“Велике будівництво” завершило більше 500 об’єктів соцінфраструктури, майже 1000 – у роботі - Тимошенко

“Велике будівництво” завершило більше 500 об’єктів соцінфраструктури, майже 1000 – у роботі - Тимошенко

Програма Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” дала старт масштабному оновленню соціальної інфраструктури. За 500 днів програми зроблено і введено в експлуатацію 575 об'єктів, розповів заступник голови Офісу Президента, координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко (на фото) під час всеукраїнського форуму “Україна 30. Децентралізація”.

Про це KV стало відомо із повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації (КОДА).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“У роботі в 2021 році перебувають 959 об'єктів "Великого будівництва"”, – повідомив він, додавши, що таких показників вдалося досягнути завдяки фінансовій децентралізації окремих територіальних громад.

Зокрема, протягом 2020 році було реконструйовано або побудовано 119 шкіл. У 2021 році будується ще близько 100 шкіл. У 2020 році роботи охопили також близько 100 садочків, цього року триває створення 67 нових дитячих садочків.

“Ми не робимо школи, садочки або лікарні тільки у великих містах. Це сільські школи. Тобто це новий рівень того, де перебувають наші діти”, – зазначив Тимошенко.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

За словами Тимошенка, програма розширюється на нові напрямки. Ще один проєкт у рамках президентської програми, який планується реалізувати у майбутньому – оновлення 100 ДЮСШ та 18 спортивних інтернатів.

“Ми дійсно знайшли, що в Україні практично в кожному регіоні є спортивні інтернати, де навчаються діти, і фактично потім ідуть у професійний спорт. Вони дійсно в жахливому стані. Саме тому буквально вчора ми завершили узгодження концепції розвитку цих інтернатів та починаємо їх реконструкцію”, – сказав заступник голови ОП.

У розробці перебуває і новий проєкт парків дозвілля. За завданням Президента Зеленського, у кожній ОТГ має бути створений новий сучасний парк, де можуть відпочивати люди.

“Зараз Офіс Президента разом з Кабінетом міністрів і разом з кожною громадою нашої країни готує цей проєкт для того, щоб уже наприкінці цього року ми почали робити нові парки і дійсно у 2022 році ми в активній фазі збудували у кожній громаді новий парк дозвілля. Це завдання Президента і держави – надати якісні послуги, якісне дозвілля для наших мешканців”, – наголосив координатор “Великого будівництва”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цього року окремо у рамках “Великого будівництва” стартувала програма “Велика реставрація”, в ході якої за три роки буде відновлено 150 пам'яток культури по всій Україні.

Читайте: Тимошенко анонсував масштабне оновлення обласних лікарень у рамках “Великого будівництва”

Фото: скріншот відео 

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кода, володимир зеленський, велике будівництво, кирило тимошенко

вівторок, 19 березня 2024 г.
10:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
10:24
У ході гасіння пожежі у Дніпровському районі столиці рятувальники виявили тіло
10:04
ЄС розробляє закон про спрямування в Україну прибутків заморожених активів рф, - Bloomberg
09:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
09:23
На столичному пішохідно-велосипедному мості знов тріснуло скло, - ЗМІ
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
Календар подій
У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів
19 березня 2024 г. 09:00
У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів
Офіс Генерального прокурора вже більше року працює над тим, щоб у судовому порядку заборонити КП “Плесо” встановлювати прибережні захисні смуги на Венеціанському і Трухановому островах у Києві. На переконання прокурорів, в цих рекреаційних зонах і без того апріорі “лімітована” будь-яка господарська діяльність, а тому оголошення там захисних смуг може створити хибне уявлення про відсутність відповідних обмежень на цих та інших островах Дніпра. Наразі Генпрокуратура має успіхи у цій справі – вона виграла вже дві інстанції, але КП “Плесо” ще може скористатися своїм правом на касаційне оскарження. Враховуючи відсутність затверджених Київрадою ДПТ островів, навіть найбільшого Труханового, наразі загроза їх забудови виглядає досить суттєво.
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
18 березня 2024 г. 09:00
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
Посадовці КМДА формально ще можуть спробувати відстояти в касаційному суді свою позицію – не видавати МУО на проєктування, які допоможуть замовникам легально перетворити історичну садибу Маліна (1890 рік побудови) на вул. Олександра Кониського, 22 у сучасний житловий будинок. Чиновники до цього програли два суди по цьому питанню. Причина – історичному об'єкту офіційно не надано статус пам'ятки, а гучне рішення Київради від серпня 2021 року, яким власникам таких об'єктів було рекомендовано утриматися від здійснення робіт в них, як на цьому ще тоді наголошувала КВ, не має “зобов'язального характеру”. Поки київські активісти добиваються присвоєння садибі Маліна охоронного статусу, забудовники, які, схоже, пов'язані з “групою родин Негрича та Голиці", встигли зруйнувати значну частину будівлі. Відповідні слідчі дії станом на сьогодні ніяких результатів не принесли і, ймовірно, вже не принесуть.