п'ятниця, 29 березня 2024 г.

В Україні запускають перший в Україні NFT-музей війни

В Україні запускають перший в Україні NFT-музей війни

В Україні запускають перший NFT-музей Метаісторії, який присвячений хронології подій вторгнення росії в Україну. У музею будуть представлені різні мистецькі твори в цифровому вигляді, як NFT-токени.

Про це КВ стало відомо з повідомлення на сайті Мінцифри.

“Основна мета NFT-музею – зберегти пам'ять про реальні події воєнного часу, розповсюдити правдиву інформацію серед світової діджитал-спільноти та зібрати кошти на підтримку України”, – сказано в повідомленні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Як повідомляється, кожен NFT-твір складається з достовірних повідомлень медіа, а також з офіційних джерел та художніх ілюстрацій. Усі вертуальні експонати музею будуть назавжди залишені в цифровому просторі за допомогою блокчейн-технології. 

Усі кошти, виручені з продажу музейної колекції, надійдуть на Ethereum-гаманець для Мінцифри і будуть витрачені на гуманітарну допомогу.

“Наші вороги дуже бояться правди, бо правда завжди перемагає. Для нас вкрай важливо доносити світовій спільноті правду про російську агресію в Україні. Сьогодні блокчейн-технології слугують потужним інструментом для збереження пам'яті про російські воєнні злочини щодо українців, героїзму Збройних сил України та протистояння злочинному путінському режиму”, – наголосив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Для того, аби зберегти достовірну картину перебігу подій, експонати будуть виставлені в хронологічній послідовності. 

“Сьогодні ми спостерігаємо відверту воєнну агресію російської федерації проти України. Щоночі обстрілюють житлові райони, руйнують інфраструктуру та вбивають мирне населення, помирають діти. Неможливо залишатись осторонь від війни. Ми запускаємо NFT-музей Метаісторії, щоб все людство знало правду про воєнні злочини російських збройних сил проти українців та залучити кошти на гуманітарну допомогу та відродження, якого наша країна потребуватиме вже з наступного дня після перемоги”, — сказав генеральний директор візуальної платформи туризму WeR та засновник NFT-музею Василь Копанов. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Зазначається, що перша частина колекції NFT буде присвячена творам українських художників. До наступних випусків увійдуть твори художників з усього світу. Серед них будуть: Стефан Загмайстер, Девід Карсон, Даніель Ашрам, – усі вони відібрані світовими дизайнерами та митцями.

На сайті Мінцифри також пояснили як відбувається продаж NFT-творів: “Вартість кожного NFT — 0,15 ETH. Усі зібрані кошти з першого продажу NFT-токену надходять на ETH-гаманець для Мінцифри, окрім суми комісії мережі. Подальший перепродаж кожного токену передбачає, що 90% коштів надійдуть власнику-продавцю NFT, а 10% — знов надійде на гаманець Мінцифри.”

Нагадаємо, українська студія FFFACE.ME запустила NFT-колекцію Ukrainian Power Artifacts. Кошти, отримані від продажу колекції, будуть перераховані на підтримку Збройних сил України.

Читайте: Мінцифри шукає за фотографіями трупів російських солдатів їхні акаунти в соцмережах

Фото: thedigital.gov.ua

КиївВлада

Таїсія Попова

Теги: новини україни, війна росії проти україни, напад росії на україну, музей, гуманітарна допомога, дія, мінцифри, NFT, олександр борняков, василь копанов, твори

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
Календар подій