четвер, 18 липня 2024 г.

В Україні працює пілотний проєкт навчання по безбар’єрності для представників органів місцевого самоврядування

В Україні працює пілотний проєкт навчання по безбар’єрності для представників органів місцевого самоврядування

Пілотний курс “Розвиток безбар’єрності в громадах: стандарти, моніторинг, оцінка та звітування” проходить для представників органів місцевого самоврядування Києва, Львова та Дрогобича. Фахівців навчають впроваджувати зміни у напрямку доступності об’єктів фізичного оточення та послуг для осіб з інвалідністю. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення громадської спілки “Ліга сильних”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ми прагнемо, щоб комітети доступності стали дієвим інструментом для змін у наданні послуг людям з інвалідністю. Ми навчаємо практичним навичкам. Стратегії та місцеві програми не мають залишалися “папірцями у столах чиновників”. Люди, які відповідають за безбар’єрність, мають вміти аналізувати та оцінювати реальний стан об’єктів, якими користуються громадяни. І пропонувати конкретні кроки з підвищення їх доступності. Зміни, які ми втілюємо разом з владою, мають бути помітними в реальному житті. Їх мають відчувати кожній громаді нашої країни”, – зазначила виконавча директорка громадської спілки “Ліга сильних” Дар’я Сидоренко. 

Навчання в пілотному курсі від “Ліги Сильних”, яке складається з трьох модулів, проходять 50 учасників. Проводиться у змішаному форматі – лекції онлайн та практичні тренінги офлайн.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Перший модуль присвячений законодавчому регулюванню безбар’єрності та доступності. Зі слухачами працювали експерти Центру експертизи у сфері прав людей з інвалідністю громадської спілки “Ліга сильних”, роботи проходили з державними стратегіями та планами реалізації на місцях. Також на прикладах розповіли що насправді означає термін “доступне середовище” та для чого потрібно перевіряти об’єкти на доступність.

На другому модулі йшлося про правила обстеження та оцінки ступеня безбарʼєрності об’єктів фізичного оточення і послуг, типи об’єктів, стандарти, підготовку звітів, алгоритми забезпечення безбар’єрності, правила укладання та реалізація місцевих та регіональних програм. 

Завершиться навчання у лютому – практичним офлайн тренінгом для представників органів місцевого самоврядування, які відбудуться найближчим часом: Львів (8 лютого), Дрогобич (9 лютого) та Київ (12 лютого). Учасники курсу мають розробити пропозиції щодо забезпечення безбарʼєрності на місцях, відпрацюють алгоритми фізичного огляду будівель та надання послуг. 

Довідка: Навчання проходить у межах реалізації проєкту Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю, який створено “Лігою Сильних” завдяки отриманому гранту від Програми “Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)” в Україні у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.


Фото: громадської спілки “Ліга сильних”

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, новини україни, ліга сильних, органи місцевого самоврядування, дар’я сидоренко, навчання по безбар’єрності

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій