субота, 20 квітня 2024 г.

В Макарівській територіальній громаді визначилися з фіксуванням пошкодження майна

В Макарівській територіальній громаді визначилися з фіксуванням пошкодження майна

Мешканцям Макарівської селищної територіальної громади надали алгоритм фіксування пошкоджень нерухомого майна внаслідок воєнних дій та окупації. Інформацію наразі збирає та фіксує Відділ економічного розвитку та управління комунальним майном Макарівської селищної ради. Залежно від ступеня руйнувань приватних будинків, їх власникам треба надіслати певні дані на Telegram чи WatsApp на номери: +38 093 611 09 98, або: +38 097 881 74 02.

Як стало відомо KВ, таку інформацію в своєму Telegram-каналі надав голова Макарівської селищної територіальної громади Вадим Токар.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Друзі, отримую багато запитань щодо відшкодування збитків, завданих вашому майну. Вкотре наголошую, чіткого механізму від держави ми ще не маємо! Хто, як і в який спосіб буде це робити, ми ще не знаємо, і так само як і ви чекаємо роз'яснень від керівництва держави. Однак, ми вже робимо те, що можемо, – щодня фіксуємо і систематизуємо пошкодження і руйнування житла мешканців нашої громади”,- повідомив голова громади.

Читайте: Влада Київщини просить надати Макарову звання міста-героя

За інформацією Вадима Токара, обстеженням пошкоджених будівель на можливість відновлення наразі займаються фахівці Київського національного університету будівництва і архітектури. “Вони вулиця за вулицею мають обійти нашу громаду, де є руйнування. Наразі вони займаються обстеженням багатоповерхівок та об’єктів критичної інфраструктури у смт Макарів. Маю попередити, що цей процес триватиме не один день, адже робота дуже серйозна і відповідальна”,- зазначив голова громади.

Паралельно ці дані збирає також Відділ економічного розвитку та управління комунальним майном Макарівської селищної ради. Інформація про стан будинків надається старостами старостинських округів, а також власниками приватних будинків.

Якщо приватний будинок потребує поточного ремонту (відновлення вікон, дверей, покрівлі даху до 30% від її площі), треба надіслати на номер +38 093 611 09 98 такі дані: адреса, інформація про власника (власників), площа будинку, кількість поверхів, кількість пошкоджених вікон, орієнтовна площа пошкоджених вікон, орієнтовна площа пошкодженої покрівлі даху, кількість пошкоджених дверей, їх площа та фото пошкоджень. 

Якщо приватний будинок зруйнований і скоріш за все не підлягає відновленню, то на номер +38 097 881 74 02 треба надсилаєте такі дані: адреса, інформація про власника (власників), площа, кількість мешканців, кількість поверхів та фото. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Приймаються лише повідомлення на Telegram чи WatsApp, дзвінки не приймаються. Вадим Токар попросив з приводу приватних будинків звертатися лише за цими номерами телефонів.

“Також із завтрашнього дня ми запускаємо “гарячу лінію” для консультацій і роз'яснень щодо пошкодженого майна. Телефонуйте за номером: +38 096 127 18 86”,- додав голова громади.

Читайте: В Макарові почали надавати адмінпослуги та покращилась ситуація з медициною

Нагадаємо, Макарівська селищна територіальна громада була утворена 12 червня 2020 року. У складі громади 2 смт (Кодра та Макарів) і 47 сіл. Адміністративний центр — смт Макарів. Площа громади — 1013,85 км², населення — 27 779 осіб (2020).

Фото: Telegram-канал Вадима Токара

КиївВлада

Олександр Красногородський

Теги: новини київщини, війна росії з україною, збитки, макарів, макарівська громада, вадим токар, відшкодування, селищна рада, пошкодження майна, фіксування

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій