субота, 27 квітня 2024 г.

В Киевской области на костях погибших солдат хотят построить многоэтажку

В городе Ирпень Киевской области под угрозой застройки оказалась братская могила воинов Красной армии, погибших во время Великой Отечественной войны.

Об этом рассказал глава “Общественного движения защиты зеленых зон Киевщины” Лаврентий Кухалейшвили.

“Еще в 2011 году мэр Ирпеня Владимир Скаржинский и секретарь Ирпенского горсовета Ольга Олийныч оформили передачу в частные руки некой гражданкае Татьяне Московиц землю под многоэтажную застройку в зеленой зоне. Там, где сейчас братская могила советских воинов. Горожане говорят: даже, если не строить на самом захоронении, то все равно на костях, потому что это – место длительных масштабных сражений. Еще и в этом микрорайоне Парк героев – единственная оставшаяся зеленая зона. Во времена Второй мировой на территории парка Героев в Ирпене продолжались ожесточенные бои. Лишь впоследствии более полусотни погибших перезахоронили в братскую могилу. Однако старожилы уверяют: весь парк на костях. Городские же власти решили: на этом месте вполне можно строить. Потому что это, мол, не лес, а именно самосев”, – сказал общественник.

 

 

  

 

Читайте также: У частников требуют отдать назад землю в парке возле Быковни

 

Он отметил, что некоторое время назад в конфликт вмешался российский депутат Владимир Жириновский, который направил телеграмму президенту Украины Виктору Януковичу с просьбой защитить памятник от застройки. В итоге депутаты Ирпенского горсовета на внеочередной сессии отменили решение о выделении земли.

Однако мэр Ирпеня Владимир Скаржинский утверждает, что официального решения об отмене строительства нет, а земля находится в частной собственности.

Татьяна Московиц, купившая год назад через маклера участок земли, уверяет, что стройка в парке вполне законна: на руках у нее есть все документы, подтверждающие законность купленной земли, за которую уплачены немалые деньги.

 

parkvoinov

Впрочем, фактически начать строительство она не может из-за протестов местных жителей, которые настроены решительно защищать могилу своих предков.

 

Читайте также: Жители Оболони не хотят высотку с V.I.P.-рестораном возле оз. Вербное

 

“Будучи этой весной в Киеве, Владимир Вольфович намеревался посетить Ирпень и лично посмотреть в глаза местным чиновникам, но брошенная в него капуста на пресс-конференции несколько изменила его планы... Застройщик грозится усилить охрану своей территории и начать строить в парке жилой дом”, – рассказал Лаврентий Кухалейшвили.

 

Сергей Рулёв, “Новый Регион

Теги: Новости

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.