субота, 27 квітня 2024 г.

Усі об’єкти “Аркади” будуть добудовані відповідно до Меморандуму, – Stolitsa Group

Усі об’єкти “Аркади” будуть добудовані відповідно до Меморандуму, – Stolitsa Group

Усі будинки в трьох житлових комплексах, що залишились у спадок від збанкрутілого банку “Аркада”, будуть добудовані відповідно до підписаного у квітні минулого року представниками 12-ти зацікавлених сторін Меморандуму. Так, у вересні 2021 року було відновлено будівництво ЖК “Еврика” та ЖК “Патріотика”, а у грудні – ЖК “H2O” (стара назва – ЖК “Патріотика на озерах”). Будівельні роботи ведуться за власні кошти компанії Stolitsa Group.

Про це KV стало відомо із повідомлення Stolitsa Group. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

У девелопера наголошують: усі будинки в трьох ЖК обов'язково будуть завершені відповідно до затверджених графіків добудови, інвестори зможуть отримати довгоочікувані квадратні метри, а соціальну проблему столиці щодо недобудов буде вирішено в порядку виконання Меморандуму. Наразі документ, урочисто підписаний у квітні 2021 року за участі представників 12-ти сторін, виконується в повному обсязі.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Так, 21 грудня 2021 року Верховним Судом було ухвалено рішення щодо пролонгації терміну оренди ділянки площею 91 га на території житлового масиву “Осокорки-Центральні” до 2035 року, а днем пізніше судді ВС ухвалили аналогічне рішення щодо сусідньої ділянки площею 21 га.

Ці рішення є остаточними та оскарженню не підлягають. Найближчим часом очікуються такі ж рішення ще за трьома земельними ділянками загальною площею 64 Га. Відтак наразі девелопер має законне право на забудову 112 га зі 176 га території, де відповідно до умов Меморандуму має відбуватись будівництво нового ЖК “Н2О”.

Нагадаємо, Меморандум щодо вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК “Еврика”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах” (нова назва – ЖК “H2O”) був підписаний 7 квітня 2021 року за сприяння вищого керівництва України. Цьому передувала низка масштабних акцій протесту довірителів збанкрутілого банку “Аркада” у столиці.

Підписантами документу стали представники 12-ти сторін, зокрема: МВС, Мінрегіон, СБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Київська Міська Державна Адміністрація, ТОВ “STOLITSA GROUP”, ГО “Об’єднання інвесторів ЖК “Еврика”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах” та інші. Модератором вирішення соціальної проблеми на базі Центру захисту киян стала Влада Молчанова.

Як показав проведений у рамках Меморандуму аудит об’єктів “Аркади”, було виявлено нестачу коштів на добудову у сумі 3 млрд 517 млн грн. Меморандумом передбачений відповідний, гарантований державою механізм покриття дефіциту й добудови житлових комплексів: компанії Stolitsa Group надається право безперешкодної забудови 5 земельних ділянок житлового масиву “Осокорки-Центральні” загальною площею 176 га. Відповідно кошти від реалізації 10% площ нового ЖК мають бути передані на добудову об’єктів “Аркади”.

Крім того, неподалік від території забудови нового житлового комплексу у Дарницькому районі планують створити найбільший у столиці, сучасний Національний парк збереження флори та фауни “Осокорки” (загальна площа – понад 300 га). Відповідне компромісне рішення для збереження природного середовища вже підтримано представниками влади Києва, науковою спільнотою, екологічними організаціями та місцевою громадою.

Повідомляється, що в ході створення Національного парку автори проєкту спиратимуться на найкращу світову практику та досвід харківського “Екопарку Фельдман” в місті Харків, про що вже підписано попередню домовленість.

Фото: Stolitsa Group

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, новини компаній, будівництво, меморандум, аркада, stolitsa group

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій