п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

“Укрпошта” з 1 липня змінює деякі тарифи і починає доставляти крупногабаритні посилки

“Укрпошта” з 1 липня змінює деякі тарифи і починає доставляти крупногабаритні посилки

З 1 липня “Укрпошта” починає приймати та доставляти крупногабаритні посилки. Також національний поштовий оператор с 1 липня запроваджує нові тарифи на послуги “Укрпошта Стандарт”, “Укрпошта Експрес” і “Документи”. Вартість міжнародних відправлень залишається незмінною.

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби “Укрпошти”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що важливі зміни відбулися в доставці крупногабаритних відправлень, які вступають в силу з 1-го липня. Відтепер Національний поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах, а також в містах: Кременчук, Краматорськ, Кривий Ріг, у виділених відділеннях для таких відправлень.

Зазначається, що крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) – до 3,5 м.

Зі списком об’єктів поштового зв’язку, які приймають до відправлення крупногабаритні посилки, можна ознайомитися за посиланням.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також “Укрпошта” впроваджує зміни і для відправлень вагою понад 30 кг. Максимальна маса такого відправлення збільшується до 600 кг. Таким чином, клієнти “Укрпошти” зможуть пересилати за привабливими тарифами ще більше товарів різних габаритів.

Крім того, з 1 липня будуть діяти нові тарифи на послуги “Укрпошта Стандарт”. Зазначається, що попри те, що нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку мали вступити в дію з 1 грудня 2021 року, вони починають діяти тільки з 1 липня 2022 року. При цьому, перегляд вартості відбувся для послуг “Укрпошта Стандарт” в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. При тому, що постанова НКРЗІ дозволяла граничне підвищення послуг до 37%. 

В “Укрпошті” пояснюють, що перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку. Проте навіть після перегляду вартості тарифи “Укрпошти” залишаються нижчими порівняно з конкурентами. Наприклад, відправлення вагою до 1 кг в межах України, яке раніше коштувало 31 грн, після перегляду тарифів буде коштувати 35 грн, а доставка посилки вагою до 15 кг – 75 грн порівняно з 65 грн до перегляду тарифів.

Також, згідно з повідомленням, за новими тарифами з 1 липня будуть доставлятися відправлення “Укрпошта Експрес” – підвищення складе в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн.

На 14% зросте вартість послуги “Документи”.

Вартість же міжнародних відправлень залишається незмінною.

В “Укрпошті” також відзначили, що у більшості областей вже повернулися до довоєнного графіку роботи. Виключення складають тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де робота здійснюється в індивідуальному порядку з огляду на поточну ситуацію. Також у деяких звільнених містах, де наразі населення повернулося лише частково, відділення “Укрпошти” працюють за скороченим графіком та перейдуть до довоєнного режиму як тільки збільшаться обсяги роботи в зв’язку з поверненням людей.

Нагадаємо, найпопулярніший маркетплейсі AliExpress відновлює доставлення товарів в Україну.  Наразі доставка замовлень можлива в Вінницьку, Житомирську, Івано-Франківську, Київську, Кіровоградську, Львівську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську, Чернігівську, Чернівецьку області.

Читайте: AliExpress відновлює доставку в 14 областей України

Фото: suspilne.media

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, новини україни, укрпошта, тарифи, збільшення тарифів, крупногабаритні відправлення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.