вівторок, 19 березня 2024 г.

Українські волонтери стикнулися з проблемою ввезення до країни гумдопомоги

Українські волонтери стикнулися з проблемою ввезення до країни гумдопомоги

Представники волонтерських організацій України повідомили про проблеми з ввезенням до країни гуманітарної допомоги. Проте на території Євросоюзу є достатньо донорів, які зацікавлені її надати Україні.

Про це KВ стало відомо з публікації агентства "Інтерфакс-Україна".

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Наразі на території Євросоюзу є достатньо донорів, які зацікавлені надати гуманітарну допомогу Україні, але потрібно, щоб українська сторона сама забирала її. Через це українські громадські організації відмовляються від гуманітарної допомоги або передають її іншим організаціям, оскільки не можуть покрити вартість логістичної складової доставки", – повідомила голова Клубу експортерів України Євгенія Литвинова.

Коментуючи ввезення в Україну тепловізорів і квадрокоптерів, вона зазначила, що для таких товарів потрібен гарантійний лист кінцевого користувача, автором якого може бути лише орган військового управління Міністерства оборони чи інше військове формування.

У свою чергу керівник International Technology Transfer Association (ITTA) Артем Гончаренко повідомив, що українська армія на сьогодні потребує лікарських засобів, зокрема кровоспинних препаратів, також препаратів проти виразки, діареї, дисбактеріозу, нежитю та кашлю.

Він наголосив, що зараз є великий попит на протигельмінтні препарати, препарати проти бліх кліщів, комарів і протигрибкові засоби. Крім того, українській армії потрібні базові ліки, такі як парацетамол, ібупрофен, а також шприци, бинти, бандажі й еластичні бинти.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У свою чергу директор центру Академії будівництва України Іван Перегінець повідомив про плани створити міжнародний фонд "Україна" для фінансування спорудження будинків для людей, які втратили своє житло внаслідок російського вторгнення.

"Понад мільйон сімей залишилися без житла (…) Ми зараз у процесі реєстрації міжнародного будівельного фонду "Україна", який вирішуватиме питання щодо спорудження будинків", – повідомив Перегінець.

У свою чергу голова департаменту міжнародних зв'язків "Контрамарка Хелп" Олексій Гончаров повідомив про плани закупівлі мобільного польового шпиталю.

"Ми наразі працюємо над мобільним шпиталем, який може під'їжджати досить близько до лінії фронту, розгортатися за лічені хвилини й надавати повну першу медичну допомогу", – сказав Гончаров.

За його словами, такий польовий шпиталь вдалося знайти у Туреччині, й наразі триває збір коштів для його подальшої купівлі. Частково шпиталь фінансується благодійними внесками з проведених концертів, здебільшого організованих за підтримки "Контрамарки".

Президент Всеукраїнської асоціації обласних рад Сергій Чернов повідомив, що асоціація ще 15 лютого на основі інформації від іноземних колег та української розвідки прийняла рішення створити координаційний центр для сприяння органам місцевого самоврядування у наданні гуманітарної допомоги, вивченні всіх можливих наслідків воєнних дій, роботі з релігійними конфесіями та підготовці документів "про руйнування, яких завдала РФ, а також відшкодування збитків".

Ресторатор і волонтер Мар'ян Бурмило повідомив про співпрацю зі США. "Українські волонтери з Каліфорнії організували благодійну допомогу медзакладам України. Одесити Наталія Грищенко та Олексій Буяджи (громадська ініціатива UkrainCA) за допомогою команди Mission to Ukraine налагодили постачання медикаментів на кошти американських фондів Цинциннаті та Балтимора – міст-побратимів українських Харкова й Одеси. Підтримку у вигляді постачання хірургічних наборів надає Міжнародна хірургічна ініціатива ISHI Global (США)", – сказав він.

Фото: Інтерфакс-Україна

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, новини україни, волонтери, гуманітарна допомога, населення, армія

понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
16:03
Відзавтра, 19 березня, на станції метро “Шулявська” розпочнеться капітальний ремонт ескалатора
Календар подій