п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Україна та ЄС уклали стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів

Україна та ЄС уклали стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів

Україна та ЄС започаткували стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів, що сприятиме побудові стійкої та інноваційної енергетичної системи України. Було підписано відповідний Меморандум про взаєморозуміння.

Про це, як стало відомо KВ, повідомили у пресслужбі Кабінету міністрів України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як стало відомо з повідомлення пресслужби Кабінету міністрів, у четвер, 2 лютого, відбулося спільне засідання Кабінету міністрів України з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн за підсумками спільних консультацій Уряду України та колегії Європейської Комісії.

Під час конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що українська сторона продовжує впровадження євроінтеграційних реформ задля забезпечення максимально швидкого руху до членства в ЄС. 

"Ми очікуємо, що навесні Європейська комісія надасть формалізований висновок про наш прогрес. А вже наприкінці 2023 року надасть рекомендацію Європейській раді стосовно початку передвступних переговорів з Україною", — сказав прем’єр-міністр. 

Він підкреслив, що українська сторона також розраховує на подальшу інтеграцію до Внутрішнього ринку ЄС, а також на продовження тимчасової лібералізації торгівлі та транспорту. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, як розповіли у пресслужбі, ведуться перемовини й про впровадження до початку переговорів про вступ спільного з Євросоюзом ринку у сферах, де Україна впритул наблизилася до повного переходу на правила ЄС.

Стало відомо, що за підсумками спільних консультацій було досягнуто конкретних рішень. Зокрема, підписана Угода щодо участі України в програмі ЄС "Єдиний ринок" із бюджетом 4,2 млрд євро. У пресслужбі зазначили, що ця програма спрямована на забезпечення "зеленого" й цифрового переходів та сприятиме розвитку конкурентоспроможності українського бізнесу.

Україна та ЄС також започаткували стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів, що сприятиме побудові стійкої та інноваційної енергетичної системи України. Денис Шмигаль та Урсула фон дер Ляєн підписали відповідний Меморандум про взаєморозуміння.

"Завтра ми очікуємо політичного схвалення Пріоритетного плану дій щодо посиленої імплементації зони вільної торгівлі між Україною та ЄС на 2023-2024 роки, який ми сьогодні обговорили з Виконавчим віце-президентом Валдісом Домбровскісом. Саме виконання цього плану має забезпечити Україні подальший доступ до Внутрішнього ринку ЄС", — зауважив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Україна та Європейський союз підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо надання 18 млрд євро макрофінансової допомоги у 2023 році.

Читайте: Україна та ЄС підписали Меморандум про надання цього року 18 млрд євро макрофінансової допомоги

Перший транш, за словами очільника виконавчої влади, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, – 3 млрд євро – надійшов на рахунки України.

Читайте: Перший транш макрофіну від ЄС в розмірі 3 млрд євро надійшов на рахунки, – Шмигаль

Фото: пресслужба КМУ

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, денис шмигаль, Урсула фон дер Ляєн, колегія європейської комісії, стратегічне партнерство, відновлювальні гази, єдиний ринок, розвиток конкурентоспроможності українського бізнесу, енергетична система, меморандум про взаєморозуміння

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
Календар подій