неділя, 28 квітня 2024 г.

Україна готова перевести свою зброю на стандарти НАТО протягом місяця - Міністр оборони України Олексій Резніков

Україна готова перевести свою зброю на стандарти НАТО протягом місяця - Міністр оборони України Олексій Резніков

Україна готова перевести свою зброю на стандарти НАТО протягом місяця. Доказом цього слугує те, що українські артилеристи освоїли нові гаубиці протягом двох тижнів. Тому занепокоєння військових командуівань Заходу щодо нездатності бійців ЗСУ освоїти нову техніку достатньо швидко – необгрунтовані. І Україні потрібне щонайшвидше отримати нову зброю у достатній кількості, бо втрати наших військових на Донбасі останнім часом зросли.

Про це, як стало відомо KВ, в інтерв'ю The Economist заявив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Конференція, скликана СШАна її авіабазі Рамштайн у Німеччині 26 квітня, здавалося, схвалила принцип озброєння України до перемоги. “Захід почав вірити, що Давид перемагає Голіафа”, — каже Олексій Резніков.

Але жорстокі бої на сході України показують, що ця оцінка передчасна – втрати українців зараз становлять в середньому 100-200 чоловік на день. “Нам потрібна допомога, швидко, — каже Міністр оборони України, — бо ціна будь-якої затримки вимірюється українською кров’ю. Або світ не зовсім розуміє, що відбувається, або розуміє, втомився і задоволений тим, що кілька українців помирають”.

Зараз Україні потрібна допомога Заходу, щоб зупинити наступ, і вона не надходить достатньо швидко. На деяких ділянках російські війська мають в десятки разів більше, ніж українські. Реактивні системи залпового вогню знаходяться на стадії розробки, вони повинні прибути “невдовзі… можливо, за тиждень, можливо, два”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Західні військові командування також висловили занепокоєння, що Україна може не встигнути засвоїти нову техніку так швидко, як хотілося б. Олексій Резніков відкидає це: його солдати освоїли західну артилерію всього за два тижні, каже він. За його словами, країна готова перевести свою зброю на стандарти НАТО протягом місяця. 

“Бюрократія і прагматизм Заходу виявилися набагато сильнішими за його цінності”, – каже він. Для Франції та Німеччини Україна є дратівливою перешкодою на шляху до комфортного життя. Чи тримає він свої емоції під час важких розмов з колегами в Парижі та Берліні? “Я професійно підготовлений як юрист, тому так. Але згодом, неофіційно, я можу сказати кілька досить підібраних слів”.

Міністр оборони України наполягає, що український народ ніколи не погодиться на територіальні поступки режиму, який пролив стільки української крові: “Вони (москалі-рашисти, – КВ)  намагаються створити достатньо хаосу, паніки та страху, щоб змусити нас підписати акт капітуляції. Це не спрацювало. Ми навіть не близькі до того, щоб бути в такому настрої”.

Олексій Резніков також розповів, що перед великим вторгненням російської федерації було розроблено секретні протоколи. Мовляв, публічно Президент і Міністр оборони применшували загрозу війни, але приватно вони готувалися до гіршого.

Головна хитрість полягала в тому, щоб оголосити “звичайні” військові навчання віддзеркаленням російських та білоруських навчань у перші тижні лютого. “Це був привід, який дозволив нам таємно вивести наші військові частини з їх постійних баз. Коли почалися удари, наші хлопці були не всі разом в одному місці, а були готові зі зброєю, боєприпасами і розкиданими по країні”, – пояснив Міністр оборони України.

Зокрема, було приховано системи ППО та штурмовики, замінивши їх макетами, було створено ТрО, але ключовим моментом стало рішення Володимира Зеленського залишитися в Києві: “Усі очікували, що Президент буде керувати і сформувати Уряд у вигнанні. Але у Зеленського був свій сценарій”.

Фото: The Economist

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини україни, війна росії проти україни, новини світу, олексій резніков, новини європи, військова допомога, міністр оборони україни, втрати українців

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій