четвер, 2 травня 2024 г.

Учасники та організатор “блогерських вечірок” у столиці, на яких знущалися над дівчатами, постануть перед судом

Учасники та організатор “блогерських вечірок” у столиці, на яких знущалися над дівчатами, постануть перед судом

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників “блогерських вечірок”, на яких дівчат накачували алкоголем та вчиняли принизливі знущання над ними. Все це зловмисники знімали та викладали у телеграм-канал і соцмережі. Фігурантам інкримінують виготовлення і збут порнографії та сексуальне насильство.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури та інформації ГУ Нацполіції в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Розслідуванням встановлено, що обвинувачені запрошували дівчат до орендованої в столиці квартири, де спільно розпивали алкогольні напої, доводячи останніх до безпорадного стану. За їх участю вони виготовляли фото та відеозображення, у тому числі порнографічного характеру”, – нагадали в прокуратурі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що надалі організатори “розваг” та автори принизливих відео поширювали порно в телеграм-каналі та соцмережах.

У Нацполіції зауважили, що в  лютому слідчі провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області. Тоді правоохоронці вилучили у зловмисників речі для створення порноконтенту, мобільні телефони, готівку.

Наразі організатору вечірок інкриміновано вчинення сексуального насильства щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру і хуліганство (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Один з учасників обвинувачується у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, та хуліганстві, що супроводжувалось винятковим цинізмом, щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Іншого учасника вечірок судитимуть за вчинення сексуального насильства щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 153 КК України).

У прокуратурі зауважили, що досудове розслідування завершили ще в червні і тоді ж стороні захисту відкрили матеріали для ознайомлення. Але вона зловживала правом на захист, затягуючи час ознайомлення, тож прокурори тричі зверталися до суду з клопотанням про обмеження строків ознайомлення.

Нагадаємо, 1 лютого 2023 року поліція Київщини викрила молодиків, які доводили дівчат до стану безпорадності, змушували виконувати непристойні дії сексуального характеру, після чого глумились із жертв в соцмережах. 2 лютого правоохоронці повідомили про підозру у створенні та розповсюдженні порнографічного контенту блогеру та його спільнику. Наступного дня рішенням суду їх було взято під варту . У березні двох підозрюваних учасників "п'яних вечірок", випустили із СІЗО, що викликало обурення громадян. Юнаки вийшли під заставу по 402 тисячі гривень кожен.17 квітня одного з учасників знову взяли під варту із заставою в пів мільйона гривень. Згодом заставу призначили другому фігуранту.

Читайте: Ще одному організатору скандальних вечірок у столиці призначили заставу і заарештували в залі суду

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, суд, правоохоронці, блогери, дівчата, вечірки, порнографічний контент, блогерські вечірки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій