неділя, 28 квітня 2024 г.

У ВР зареєстровано вже кілька проєктів постанов щодо відсторонення Безуглої, а нардепка Буймістер звернулася до Генпрокурора

У ВР зареєстровано вже кілька проєктів постанов щодо відсторонення Безуглої, а нардепка Буймістер звернулася до Генпрокурора

У Верховній Раді вже зареєстровано кілька проєктів постанов про відсторонення Мар'яни Безуглої  (фракція "Слуга народу") з посади заступниці голови профільного комітету через її зневажливі висловлювання щодо Валерія Залужного. Також позафракційна народна депутатка Людмила Буймістер звернулася до генерального прокурора Андрія Костіна із заявою про вчинення народною депутаткою Мар'яною Безуглою кримінальних правопорушень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення позафракційної народної депутатки Людмили Буймістер.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема, серед кримінальних правопорушень, на думку нардепки, є перешкоджання законній діяльності ЗСУ, державна зрада, шпигунство. 

"Подала Генеральному Прокурору України Заяву про вчинення народним депутатом України Безуглою М.В. кримінальних правопорушеннь передбачених, зокрема ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine та інших військових формувань), ст. 111 (Державна зрада), ст. 114 (Шпигунство) Кримінального кодексу України. Перевіримо розпіарене зняття депутатської недоторканості на практиці", – написала Буймістр.

Возможно, это изображение текст

Вона також повідомила, що зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови (№10297) про звільнення Безуглої з посад заступника голови комітету, голови підкомітету з цивільного нагляду та виключення з комітету нацбезпеки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За звільнення Безуглої з посади заступника керівника комітету також виступила низка народних депутатів від різних фракцій.

Народний депутат Ігор Кривошеєв опублікував пост і фото постанови щодо звільнення Мар’яни Безуглої.

“Червоні лінії існують. Український народ в умовах війни продемонстрував, що може бути солідарний. Пані Безугла не може залишатись на посаді заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Крапка. Зареєстрував постанову про її звільнення!” — повідомив Ігор Кривошеєв.

Возможно, это иллюстрация (текст)

Нагадаємо, що в парламенті Безугла є заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки (голова Комітету – Олександр Завітневич, “Слуга народу”).

Читайте: Безуглу можуть звільнити з посади голови підкомітету ВР через висловлювання нардепки щодо Залужного

Також зазначається, що Безугла може становити "реальну загрозу національній безпеці з огляду на її поведінку" заявив в ефірі телемарафону представник Президента Володимира Зеленського в парламенті Федір Веніславський.

Читайте: Нардепка Безугла каже, що якщо у Залужного немає військового задуму на 2024 рік, то військове керівництво “має піти”

Як інформувала KВ, раніше у березні  Веніславський вніс до Верховної Ради проєкт постанови, якою передбачається виключити Мар'яну Безуглу з комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки. В постанові вказується, що нардепка неналежно виконувала свої обов'язки як заступниця голови профільного комітету. 

Читайте: Київську нардепку Безуглу хочуть виключити з комітету нацбезпеки

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, Верховна Рада, слуга народу, збройні сили україни, вр, звернення, генпрокурор, валерій залужний, постанова, мар’яна безугла, головнокомандувач збройних сил

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій