п'ятниця, 17 травня 2024 г.

У столиці викрили посадовця КМВА, який за 10 тисяч доларів допомагав чоловікам виїхати за кордон

У столиці викрили посадовця КМВА, який за 10 тисяч доларів допомагав чоловікам виїхати за кордон

У Києві правоохоронці затримали начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації (КМВА). Посадовець, використовуючи свої зв’язки, забезпечував виготовлення документів про зняття громадян з військового обліку. Ціна “послуги” становила 10 тис. доларів з клієнта, організатора схеми затримали під час передачі чергової партії документів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За даними слідства, посадовець вступив у змову з поки невстановленими працівниками центрів комплектування та соцпідтримки на території міста Києва. Вони мали повноваження виготовляти документи про зняття громадян з військового обліку”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з повідомленням, посадовець запропонував “допомогу” своєму знайомому, який розповів про необхідність виїзду за кордон разом із своїми партнерами. Виїзд планувався для обговорення питання отримання волонтерської допомоги від контрагентів в ОАЕ.

“У відповідь військовослужбовець сказав, що для безперешкодного виїзду їм необхідно отримати документи про виключення з військового обліку та непридатність до служби. Ціна “послуги” становила 10 тис доларів для одного клієнта. За ці гроші учасники схеми пообіцяли оформити фіктивні документи для трьох осіб”, – зазначили в генпрокуратурі.

Організатора схеми затримано під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам. Також правоохоронці задокументували декілька випадків видачі фіктивних документів.

В ході обшуків за місцем проживання посадовця, в районному територіальному центрі комплектування, КМВА вилучено понад 48 тис. доларів та 5 тис євро.

Затриманому повідомлено про підозру в організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Також перевіряється причетність до вчинення злочину посадовців одного із київських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та інших осіб.

У КМВА прокоментували затримання працівника та зауважили, що “справа, за якою затриманому висунуто підозру, не пов’язана із виконанням його службових обов’язків як посадової особи Київської міської військової адміністрації”.

“Жодні попередні заслуги будь-кого з громадян України, особливо, якщо він є офіцером Збройних Сил України, не можуть виправдати злочин наживи під час війни”, – акцентовано в повідомленні. 

Нагадаємо, в Україні правоохоронці викрили схему ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. В межах розслідування було проведено близько 100 обшуків у Києві, на Київщині, та на території Одеської, Закарпатської, Полтавської, Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Львівської, Житомирської, Івано-Франківської областей.

Читайте: Суд арештував майно родини одеського ексвоєнкома Борисова, – ДБР

Фото: Офіс генерального прокурора

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, новини україни, війна, агресія рф, воєнний стан, правоохоронці, кмва, ухилянти, призовники, виїзд за кордон, військовозобов’язані

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій