п'ятниця, 3 травня 2024 г.

У столиці пропонують перейменувати вулицю Софії Ковалевської на вулицю Курсантської Слави

У столиці пропонують перейменувати вулицю Софії Ковалевської на вулицю Курсантської Слави

На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію, яка пропонує перейменувати в Києві вулицю Софії Ковалевської на вулицю Курсантської Слави, в пам'ять про курсантів та офіцерів, які виконували свій військовий обов’язок та віддали за незалежність і суверенітет України найцінніше – своє життя. 

Про це KВ стало відомо з електронної петиції на сайті Київради №12566 “Перейменувати вулицю Софії Ковалевської на вулицю Курсантської Слави”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Вулиця Софії Ковалевської, що розташовується у Голосіївському районі міста Києва та пролягає від вулиці Юлії Здановської до проспекту Академіка Глушкова, виникла в середині ХХ століття і мала початкову назву Нова. Ім’я російської математикині та письменниці, професорки Московського університету Софії Ковалевської (1850-1891 рр.) вулиця отримала з 1957 року за політики активного зросійщення. Це були часи, коли радянська влада вчергове обмежувала використання української мови в освіті, а університети зазнавали русифікації”, – йдеться в петиції. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Автор наголошує, що ім’я російської вченої, яка багаторазово тікала з росії, шукаючи кращої долі, і в Україні в тому числі, але знову поверталась і прославляла свою країну через математичні відкриття, не може носити вулиця у столиці нашої країни.

В петиції зазначається, що в ході вторгнення росії в Україну, а саме роботи диверсійно-розвідувальної групи у м. Києві, під час виконання бойового завдання загинули курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка молодші лейтенанти посмертно Олег Турянський, Ян Шевченко та Андрій Задорожний. Також у ході російсько-української війни, починаючи з 2014 року загинула велика кількість випускників Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

“Більшість офіцерів, перед початком свого бойового досвіду, пройшли нелегкий шлях курсанта. Бо саме за курсантами майбутнє української армії в цілому. Спираючись на ці факти, курсанти та офіцери Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який знаходиться поруч із переходом вулиці Юлії Здановської у Софії Ковалевської, пропонують перейменувати вулицю Софії Ковалевської у м. Києві на вулицю Курсантської слави, в пам'ять про курсантів та офіцерів, які змінили нашу країну на краще, виконували свій військовий обов’язок та віддали за незалежність і суверенітет України найцінніше – своє життя”, – підсумовує автор. 

Петицію розмістила Соломія Резнік курсантка військового інституту Київського національного університету Шевченка (ВІКНУ), а ініціювала  Курсантська рада ВІКНУ. 

Нагадаємо, командування Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) звернулося до мера Києва Віталія Кличка з проханням перейменувати Повітрофлотський проспект у Києві на проспект Повітряних сил. Раніше Київська міська рада провалила голосування перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський, після чого, Кличко вніс проект рішення, яким пропонує перейменувати проспект на проспект Європейського Союзу. 

Читайте: Військові звернулись до мера Києва з проханням перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних Сил  

Фото: Електронна петиція 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, перейменування, петиція, вулиця софії ковалевської, вулиця курсантської слави

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій