субота, 27 квітня 2024 г.

У столиці представили оновлену електронну версію каталогу “Експортери міста Києва 2023”

У столиці представили оновлену електронну версію каталогу “Експортери міста Києва 2023”

У четвер, 16 жовтня, в столиці представили оновлений підприємницький каталог “Експортери міста Києва 2023”, що вміщує інформацію про понад 120 українських компаній.

Як повідомляє кореспондент KВ, оновлений каталог було представлено керівництвом Департаменту  промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Каталог створено з метою представлення продукції українського виробника на світових ринках та розширення її присутності за кордоном. Всього, видання налічує 126 компаній, які відносяться до більш ніж 20 видів економічної діяльності. Каталог розміщено на порталі Київської міської державної адміністрації, на сайті Департаменту промисловості та розвитку підприємництва та на  інформаційному порталі “Промисловість і наука”. Переглянути видання може кожен бажаючий за посиланням.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Каталог видається вперше з початку повномасштабного вторгнення і представлений двома мовами: англійською та українською. Поширювати видання планують не тільки за рахунок українських державних ресурсів, а й через дипломатичні представництва та міжнародні виставки. 

“Цей каталог раніше видавався кожен рік, але коронавірус і початок повномасштабного вторгнення дещо змінили традицію. Він не оновлювався з 2018 року. Однак, нам це вдалось. Ми розуміємо, що цей каталог конче необхідний нашим підприємцям і зможе посилити увагу закордонних партнерів до українського бізнесу. Ми витратили на його актуалізацію півроку. Тепер задля поширення будемо розсилати його по дипломатичним представництвам, залучати ресурси МЗС, торгівельно-промислових палат. Також, його буде презентовано мером Києва Віталієм Кличко на інвестиційному форумі в Брюсселі”, – розповів у коментарі KВ голова Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

Фото: Володимир Костіков (зліва)

На заході були присутні деякі представники компаній-експортерів, що були внесені в каталог і високо оцінюють його подальшу ефективність. Зокрема, ПрАТ “Оболонь”, яке є єдиною компанією Східної Європи, що входить в ТОП-40 світових виробників напоїв і займає 31 місце у цьому рейтингу. “Оболонь” є найбільшим українським експортером напоїв. 

“Будь-які інструментарії важливі в нашій роботі, і цей каталог не виключення. Ми опублікуємо його на нашому сайті, передамо партнерам. Також, будемо використовувати у перемовинах з потенційними партнерами. Я вважаю, що каталог достатньо місткий і зможе привернути увагу з боку закордонних партнерів. Можливо, наступні випуски можна було б більше насичувати інформацією про участь зазначених компаній у міжнародних заходах. Нас, як великого експортера, запросили і включили у цей каталог, за що ми безумовно вдячні” , – розповів KВ директор з зовнішньоекономічних питань компанії "Оболонь" Олександр Чуб. 

Фото: Олександр Чуб

Також, на заході були присутні представники компанії “Інтерагропак”, що з 1998 року виготовляє пакування, зокрема, для харчової промисловості та провідний український виробник текстилю ТОВ “ТК-Домашній Текстиль”.

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА наголошують, що каталог є особливо актуальним під час воєнного стану, адже саме бізнес і експортна діяльність зможуть підтримати економіку у важкі для неї часи. Зазначається, що повномасштабне вторгнення кардинально змінило коло українських країн-партнерів. 

“У важкі для країни часи, виробники проявляють не лише патріотизм і згуртованість, а й успішно працюють над збільшенням обсягів експорту столичних товарів, опановуючи нові зовнішні ринки та збільшуючи надходження до міського бюджету. Відтак у 2022 році географічна структура експорту столичних підприємств зазнала суттєвих трансформацій у зв’язку із повномасштабним вторгненням та розв’язанням війни рф проти України. До 10 найбільших країн – партнерів увійшли Польща, Румунія, Туреччина, Іспанія, Італія, Нідерланди, Індія, Болгарія. До цих країн було експортовано товарів на суму 6,5 млрд.$, що становило 13,1% від загального експорту. Створення та широке розповсюдження даного каталогу є важливою складовою організаційної підтримки експортної діяльності підприємств регіону, що особливо актуально в умовах широкомасштабної війни”, – додав голова Департаменту Володимир Костіков.

Як раніше писала KВ, в сесійній залі Київської міської ради представники КМДА, податкової служби, Союзу промисловців і підприємців та промислової палати  вручили почесні грамоти та подяки столичним бізнесменам.

Читайте: До Дня підприємця столичні бізнесмени отримали нагороди

Фото: KВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: новини києва, війна росії проти україни, напад росії на україну, КМДА, володимир костіков, експорт, департамент промисловості та розвитку підприємництва кмда, каталог, новини бізнесу, каталог експортерів

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій