субота, 4 травня 2024 г.

У приміщеннях “Київтеплоенерго” проводять обшуки через висновки Держаудитслужби

У приміщеннях “Київтеплоенерго” проводять обшуки через висновки Держаудитслужби

У середу, 6 вересня, в приміщеннях комунального підприємства (КП) “Київтеплоенерго” проводять обшуки. Підставою цього знову, як у лютому 2023 року, стали висновки ревізії Державної аудиторської служби України (ДАСУ).

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію КП “Київтеплоенерго”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначено в повідомленні, нa початку 2023 року КП “Київтеплоенерго” подало до суду на Держаудитслужбу через порушення під час проведення аудиту. Відповідне провадження розпочато в Київському окружному адміністративному суді. 

"Комунальне підприємство вважає висновки аудиторів необґрунтованими, бо в їхній основі – не аналіз документації чи фактичної роботи, а суб’єктивні документально не підтверджені оцінки, взяті переважно з медіаджерел", – йдеться в дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КП зауважують, що Держаудитслужба свідомо позбавила КП “Київтеплоенерго” можливості надати фахові пояснення та коментарі, чим грубо порушила порядок проведення державного фінансового контролю.

“Фахівці Держаудитслужби під час підготовки звіту порушили регламент перевірки. Окрім того, аудитори склали акт ревізії підприємства, хоча ревізія є окремим видом перевірки, вимагає окремої процедури і проведена не була. Висновок аудиту є вкрай необґрунтованим, містить низку суб’єктивних та упереджених оцінок”, – зазначено в повідомленні.

Зокрема, держаудитори звинувачують “Київтеплоенерго” в тому, що, отримавши в середині 2018 року в управління теплові мережі після “Київенерго”, підприємство не здійснило заміни всіх мереж.

“ Рівень аварійності на час передачі їх від “Київенерго” складав 80%. Саме “Київтеплоенерго” розпочало найбільш масштабну реконструкцію теплових мереж у безпрецедентних за останні десятиліття обсягах”, – прокоментували тепловики.

Також у звіті аудитори пропонують “Київтеплоенерго” перетворити спортивний зал на одній із ТЕЦ (збудований ще разом зі станцією для працівників) на аналог закладу із мережі фітнес-клубів із вільним доступом для всіх охочих, мотивуючи це можливістю отримання прибутку.

“ТЕЦ та її територія – це об’єкти підвищеної небезпеки з особливим режимом доступу та перебування там, особливо зараз, коли для російського агресора вони є головною ціллю. І в мирний час проходити та постійно перебувати на теплоелектроцентралі, де безперервно працює потужне обладнання, може лише спеціально навчений персонал. Ці пояснення теж повністю проігноровані”, – відповіли комунальники.

У повідомленні зазначається, що КП “Київтеплоенерго” не перешкоджає обшукам, добровільно надає запитувану інформацію та документи. А свої права на фахові обґрунтовані та неупереджені висновки ревізії комунальне підприємство відстоює в судовому порядку.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Київським окружним адміністративним судом було відкрито провадження у справі за позовом КП “Київтеплоенерго” до Державної аудиторської служби України. Згодом детективи Територіального управління БЕБ провели обшуки в головному офісі КП“Київтеплоенерго”. Підставою для обшуків стало частково задовільнене Солом’янським районним судом Києва клопотання детективів про обшуки на підприємстві у зв’язку з висновками ревізії Державної аудиторської служби України

Читайте: У “Київтеплоенерго” вирішили приховати результати державної перевірки та уникнути відповідальності

Фото: КП “Київтеплоенерго”

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, аудит, київтеплоенерго, обшуки, перевірка, держаудитслужба, державна аудиторська служба

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій