п'ятниця, 29 березня 2024 г.

У МОН пояснили, як цьогоріч відбуватиметься вступ до вищих навчальних закладів

У МОН пояснили, як цьогоріч відбуватиметься вступ до вищих навчальних закладів

В Українському центрі оцінювання якості освіти надали перші вказівки для тих, хто планує цього року вступати до вищих навчальних закладів.

Як KВ стало відомо з публікації на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти, наразі Міністерство освіти і науки розробляє порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році. Однак наразі просять ознайомитися з наступною інформацією.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Якщо ви зареєструвалися для участі в ЗНО (заповнили реєстраційну картку, зібрали пакет реєстраційних документів і віддали його керівникові закладу освіти або самостійно надіслали до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти) ー ви є потенційним учасником вступних іспитувань до закладів вищої освіти.

Найімовірніше, ви вже маєте сертифікат учасника ЗНО, тож зможете заходити на свою Інформаційну сторінку (логін і пароль для входу розміщено на сертифікаті), аби отримати всю актуальну інформацію щодо подальших дій, яка стосуватиметься саме вас. Коли потрібно буде зайти на Інформаційну сторінку, ми повідомлятимемо на сайті Центру.

У разі якщо ви не маєте сертифіката ー невдовзі буде повідомлено, як отримати логін і пароль для входу на свою Інформаційну сторінку.

Якщо ви цього року закінчуєте здобувати повну загальну середню освіту або вже здобули її, але ще не зареєструвалися для участі в ЗНО  - до 9 квітня необхідно створити реєстраційну картку. 

В Центрі наголосили, що у реєстраційній картці будуть поля для вибору предметів ЗНО/ДПА, їх необхідно заповнити навіть попри скасування ДПА у формі ЗНО. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Шановні вступники, які наразі перебувають на окупованих територіях або на територіях, де тривають активні бойові дії! Будь ласка, тримайтеся, бережіть себе! Ми розуміємо, що у вас є труднощі з доступом до Інтернету, однак, якщо маєте змогу, будь ласка, створіть реєстраційну картку. Необов’язково, щоб її заповнювали особисто ви. Це може зробити хтось із ваших друзів чи знайомих. Попросіть унести ваші дані до реєстраційної форми (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження й номер паспортного документа). Цього наразі буде достатньо.Ми знаємо, що вам зараз дуже важко, однак переконані, що ситуація найближчим часом зміниться на краще і ви зможете планувати своє майбутнє і втілювати свої мрії в життя. Безперечно, Ви зможете вступити до українських закладів вищої освіти, а ми повідомлятимемо вам актуальну інформацію щодо цього", - резюмували в Центрі.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, 24 березня Верховна Рада проголосувала за скасування складання державної підсумкової атестації (ДПА), зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а також єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у 2022-му.

Читайте: Спецслужби РФ готують антиукраїнські активні заходи в Берліні – Центр оборонних реформ

Фото: Слово і Діло

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: новини україни, війна росії проти україни, напад росії на україну, зно, вступ, внз, вступ 2022, іспити, вища освіта

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
Календар подій