неділя, 28 квітня 2024 г.

У Києві відбулася Recovery Media Conference, присвячена відновленню України

У Києві відбулася Recovery Media Conference, присвячена відновленню України

15 березня в Києві відбулася медіаконференція Recovery Media Conference, на якій представники більше сотні медіа, громадських організацій та аналітичних центрів, а також органів влади поділились досвідом та інсайтами щодо відновлення України. Подію організувала мережа “Вікно Відновлення”, яка цього дня також оголосила про запуск сайту — агрегатора матеріалів про відновлення recovery.win.

Про це KВ стало відомо з повідомлення організаторів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На замовлення “Вікна Відновлення” команди LetsData та Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва провели дослідження на тему відновлення. За його результатами, 77% дискурсу щодо відновлення формують цифрові медіа. Попри активність каналів та сторінок в соцмережах, медіа є ключовим драйвером теми відновлення, засвідчило дослідження медіадискурсу від команди LetsData. 

Українські медіа й користувачі соцмереж бачать процес відновлення глибше, ніж відбудова інфраструктури і житла. У п'ятірці найпопулярніших аспектів відновлення є теми фізичної та ментальної реабілітації, екології, переходу на зелену економіку, відновлення й оновлення навчального процесу.

Основний страх українців щодо відбудови — це корупція. Це засвідчило і дослідження LetsData, і соціологічне опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва. Водночас більшість опитаних Демініціативами вірять, що Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Відновлення — це питання виживання, бо якщо не буде відбудовано дороги, ми не зможемо експортувати товари, імпортувати зброю, доставляти ліки”, — зазначив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм. На його думку, для ефективного відновлення України, крім залучення достатнього обсягу коштів, слід подолати такі внутрішні проблеми: суспільна недовіра, корупційні ризики, а до таких належить і вкрай низька оплата праці для чиновників, які підписують мільйонні угоди. Також потрібне суспільне розуміння, що логістика — це частина війни. 

Марина Денисюк, старша проєктна менеджерка напрямку відновлення Офісу реформ КМУ, додала, що складовою успішної відбудови є сприяння вітчизняному бізнесу і посилення спроможностей регіональної влади. Депутатка Ірпінської міської ради, директорка ГО “Сміливий Ірпінь” Михайлина Скорик-Шкарівська наголосила, що в дискусіях щодо відбудови ключовий момент — чесність з самими собою. 

Представниці громадського сектору, які взяли участь у конференції, наголосили на важливості проактивної позиції та поєднання зусиль всіх зацікавлених сторін для відновлення різних галузей. 

“Навіть з невеликим бюджетом можна робити великі круті проєкти”, — переконувала на прикладах представниця благодійного фонду SaveED Лілія Дроздик. Фонд уже два роки допомагає забезпечувати право дітей на освіту.  Голова ГО “Будуємо Україну Разом” Марта Бенишин розповіла про успішні зусилля БУР для включення молоді до відновлення на національному рівні.

Представниця аналітичного центру “Dixi Group” Людмила Росік розповіла, як центр адвокатує потреби для відновлення країни за кордоном та налагоджує партнерства з іншими ГО. У “Dixi Group” переконані: громадські організації можуть бути активними учасниками реформування задля відновлення.

Представниця Центру демократії та верховенства права Євгенія Стаднік наголосила на потребі відновлення медіа та розповіла про підтримку, яку ЦЕДЕМ надає журналістам.

Завершенням заходу став мозковий штурм, під час якого поділені за випадковим принципом на команди учасники конференції створили шість власних медійних проєктів на теми відновлення. Найвдаліші ідеї, які ініціатори оформлять у повноцінні заявки, мережа “Вікно Відновлення” зможе підтримати субгрантами. 

Мережа “Вікно Відновлення” підтримується урядом Великої Британії. Загалом з початку повномасштабного вторгнення Британія виділила близько двох мільярдів фунтів стерлінгів на різні процеси, пов’язані з відновленням України.

Фото: Вікно Відновлення

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, новини україни, війна росії проти україни, напад росії на україну, відновлення київщини, відновлення україни, мустафа найєм, михайлина скорик-шкарівська, вікно відновлення, Recovery Media Conference

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій