понеділок, 6 травня 2024 г.

У Києві Служба безпеки викрила соратника колаборантки Монтян, який адміністрував її прокремлівський Телеграм-канал (фото)

У Києві Служба безпеки викрила соратника колаборантки Монтян, який адміністрував її прокремлівський Телеграм-канал (фото)

Працівники Служби безпеки України у столиці викрили адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу ворожої пропагандистки Тетяни Монтян, яка публічно виправдовує збройну агресію рф. З відкритих джерел відомо, що мова йде про Дениса Філіпова.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби головного управління Служби безпеки України (ГУ СБ України) у м. Києві та Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення пресслужби, перебуваючи на території країни-агресора, злочинниця дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника і колишнього однопартійця.

"Ним виявився 46-річний мешканець столиці, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, а згодом навіть балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили. Після початку повномасштабного вторгнення він активно допомагав колаборантці "розкручувати" її проросійський Телеграм-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників", – розповіли у ГУ СБ України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначається, було встановлено, що зловмисник "модерував" дискусії у коментарях і блокував користувачів серед українських патріотів. Також він "фільтрував" дописи, які не відповідають "критеріям" кремлівських наративів або не підтримують злочинної діяльності Монтян. 

"Крім того, фігурант активно поширював деструктивний контент і на власних сторінках популярних соцмереж. У своїх "публікаціях" він заперечував причетність російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України і розповсюджував фейки про ситуацію на фронті. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта", – прокоментували у пресслужбі.

Також додали, що під час обшуків за адресою його проживання виявлено комп’ютери та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

З відкритих джерел стало відомо, що мова йде про однопартійця Монтян Дениса Філіпова (на фото), який публічно заперечував напад росії на Україну.

Нагадаємо, кіберфахівці СБУ викрила чергову адміністраторку пропагандистських інтернет-акаунтів. Жінка розповідала в соцмережах про утиски російськомовних громадян на території нашої держави. Акаунт, створений для Євросоюзу, використовувався для дискредитації влади та викривлення історичних фактів про Україну. 

Читайте: СБУ затримала експрокурора, який збирав для ворога дані про HIMARS і мапи “мінних полів” біля Києва (відео)

Фото: Служба безпеки України 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, напад росії на україну, агресія росії проти україни, служба безпеки україни, колаборанти, прокремлівська пропаганда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій