п'ятниця, 5 липня 2024 г.

У Києві для онлай-мапи “оцифровано” близько 23 тисяч дерев

У Києві для онлай-мапи “оцифровано” близько 23 тисяч дерев

У столиці поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Ресурс міститиме фотографію кожного “оцифрованого” дерева, інформацію про його місцезнаходження, вид, діаметр стовбуру, висоту та стан.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний, мета створення онлайн-мапи полягає не тільки в інвентаризації та фіксації кількості та стану дерев, які перебувають на балансі міста, але і у наданні громаді інструментів контролю. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Минулого року ми були вимушені призупинити наповнення карти з безпекових міркувань, адже йдеться про високоточні карти. Однак нещодавно було знайдене рішення, і робота поновилася. На сьогодні нашими комунальниками “оцифровано” майже 23000 дерев”, – зазначив Возний. 

За його словами, мапа буде викладена у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану. Онлайн-ресурс міститиме фотографію кожного “оцифрованого” дерева, інформацію про його місцезнаходження (з прив’язкою до точних координат), вид, діаметр стовбуру, висоту та стан.


Ідея “оцифровувати” міські дерева не є новою. Подібні карти створюються у багатьох мегаполісах світу, зокрема у Нью-Йорку, де міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 000 зелених насаджень.

У КМДА нагадали, що в минулому році в Києві попри воєнний стан було висаджено 5 994 дерев, понад 61 000 кущів та 7,3 млн квітів.

Нагадаємо, у Деснянському районі природну територію чотирьох лісових кварталів комунального підприємства (КП) "Дарницьке лісопаркове господарство" планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс", площею 125 га. Також Київрада збирається затвердити рекомендації, які передбачатимуть певний догляд за кронами дерев. Їх виконання залежить від усіх установ, які займаються утриманням зелених насаджень у столиці.

Читайте: У Києві розквітли магнолії та сакури (локації)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, КМДА, дерева, екологія, локації, зелені насадження, онлайн-мапа

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.