субота, 29 червня 2024 г.

У Гостомелі 100 будинків лишаються не відновленими через недобросовісних підрядників, - Держаудитслужба (фото)

У Гостомелі 100 будинків лишаються не відновленими через недобросовісних підрядників, - Держаудитслужба (фото)

У Гостомелі на Київщині встановлено факти, які свідчать про суттєві порушення та зловживання у процесі відновлення пошкодженого майна  внаслідок бойових дій та агресії росії. Сума порушень, виявлених під час ревізії Гостомельської селищної військової адміністрації за період 2022 та 2023 років, сягає понад 21 млн грн.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Держаудитслужби.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Також зазначається, аудиторами на одному із комунальних підприємств Гостомельської селищної ради встановлено нестачу благодійної допомоги (будівельних матеріалів) на загальну суму 1,2 млн гривень.

Також підкреслюється, що жителі Гостомельської громади, яка однією з перших прийняла на себе удар ворога, обурюються, що на відновлення їх житла йдуть значні кошти, проте роботи або взагалі не виконувалися, або лише частково.

"На жаль, такі випадки підтвердилися. Кошти на відновлення виділялися, підрядники їх оперативно освоювали, “забувши” при цьому виконати свої основні зобов’язання – відремонтувати чи відбудувати зруйновані оселі. У той час, коли держава намагається допомогти жителям постраждалих громад, виділяючи значні суми коштів з держбюджету на придбання будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла, колишній начальник Гостомельської військової адміністрації, отримавши від Київської обласної адміністрації ці матеріали на суму майже 11 млн грн, просто їх привласнив”, – йдеться у повідомленні.

У Держаудитслужбі також розповіли про ситуації із будинками у с.Мощун та Гостомелі. На одному будинку мали відновити дах, а в іншому встановити вибиті вікна – за документами роботи виконані й оплачені – насправді жителі залишилися без заявлених ремонтів.

"Тільки на ці два об'єкти з міського бюджету було виділено майже 0,5 млн грн. Натомість деяким забудовникам Гостомельська військова адміністрація замінила вікна в будівлях в повному обсязі на 2,9 млн грн при тому, що люди там не проживають та квартири не продані", – йдеться у повідомленні.

“Це лише кілька епізодів з того, що виявили аудитори під час ревізії використання бюджетних коштів, виділених на відновлення. На жаль, зафіксовано понад 100 випадків не виконання робіт по відновленню житла мешканців Гостомельської громади”, – повідомила голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Державні аудитори наразі перевіряють використання муніципальних коштів у Одесі, Дніпрі, Чернігові, Коростені (Житомирщина), Дубні (Рівненщина), Ківерцях (Волинь), Ромнах (Сумщина), Старокостянтинові (Хмельниччина), Тячеві (Закарпаття), а також с.Поляниця (Івано-Франківщина), с.Славське (Львівщина), с.Бородянка (Київщина).

Крім того,  аудити та ревізії вже проведено в Чернівцях, Ужгороді, Ірпені, Бучі та Гостомелі.

З повним переліком планових заходів Держаудитслужби можна ознайомитися за посиланням.

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у жовтні 2023-го витрачав Гостомель

Як раніше повідомляло KВ, Гостомельська селищна військова адміністрація була утворена після загибелі від рук окупантів селищного голови Юрія Прилипка 21 березня 2022 року.

У червні 2023 року, через скандал з відновленням зруйнованого російськими окупантами житла та об’єктів інфраструктури Президент України Володимир Зеленський звільнив очільника Гостомельської СВА Сергія Борисюка з посади і розпорядився призначити новим начальником Гостомельської СВА Сергія Смаля. Втім, Борисюк провину не визнав та направив відповідний офіційний лист з фактами та інформацією про схеми керівників регіону до Офісу президента.

Читайте: Спалена мрія: скандал навколо відновлення Гостомеля змусив місцеву владу заявити про корупцію у керівництві Київщини

Фото: Держаудитслужба

КиївВлада

Геннадій Олійников

Теги: новини київщини, новини київської області, війна, позиція, агресія рф, відбудова, перевірки, держаудитслужба

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій