субота, 27 квітня 2024 г.

У Бучі відповіли на звинувачення щодо захоплення “Ірпіньводоканалу”

У Бучі відповіли на звинувачення щодо захоплення “Ірпіньводоканалу”

Влада Бучанської громади відповіла на закиди щодо рейдерського захоплення КП “Ірпіньводоканал” та переманювання споживачів до КП “Бучасервіс”. У міськраді впевнені, що інформаційні звернення “Ірпіньводоканалу” є ні чим іншим, як маніпуляцією та перешкоджанням діяльності місцевого комунального підприємства.

Про це у коментарі KВ розповіла начальник управління юридично-кадрової роботи Бучанської міської ради Людмила Риженко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Вона розповіла, що з 1 березня цього року надавачем послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в населених пунктах Бучанської міської тергромади уповноважено КП “Бучасервіс” БМР. Відповідне рішення № 2796-26-VIII “Про визначення надавача послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в Бучанській міській територіальній громаді” міськрада погодила ще 23 грудня 2021 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

І додала, що “Бучасервіс” також має ліцензію на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території області (розпорядження № 240 Київської ОДА від 27.04.2021 року) та дозвіл на спеціальне водокористування (№ 186/КВ/49-д-21 від 21.12.2021 року). 

“КП “Бучасервіс” внесено Антимонопольним комітетом України до переліку суб’єктів природних монополій з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території Київської області”, – говорить начальник управління. 

Крім того, 17 лютого цього року міськрада прийняла рішення № 2943-28-VIII  “Про передачу КП “Бучасервіс” в господарське відання об’єктів водопостачання та водовідведення”. Згідно з ним, КП передано в господарське відання об’єкти водопостачання та водовідведення комунальної власності Бучанської міської тергромади. 

“На виконання даного рішення було проведено реєстрацію права господарського відання на об’єкти водопостачання та водовідведення в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за комунальним підприємством “Бучасервіс” Бучанської міської ради та отримано витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права”, – каже вона. 

Зауважила вона і про те, що “КП “Ірпіньводоканал” на території Бучанської громади не має у власності чи на праві користування жодного об’єкта централізованого водопостачання та водовідведення, оскільки вказані об’єкти перебувають у комунальній власності Бучанської громади. 

“Речове право на них зареєстровано у встановленому законом порядку в Реєстрі речових прав на нерухоме майно. Будь-яких рішень про передачу в господарське відання чи в оренду вказаних об’єктів на КП “Ірпіньводоканал”” чи будь яку іншу юридичну особу Бучанською міською радою не приймалось, жодні договори оренди не укладались”, – говорить Риженко. 

За словами керівника управління, міськрада ще 14 січня повідомляла КП “Ірпіньводоканал” про припинення з 1 березня цього року надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території міста Буча та селища Ворзель (вих. лист № 12.1-09/31). Це було здійснено на виконання рішення міськради № 2796-26-VIII “Про визначення надавача послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в Бучанській міській територіальній громаді” від 23.12.2021 року.

“Виключно Бучанська громада в особі її представницького органу має право вирішувати, хто буде надавачем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення на території Бучанської громади. Тому, інформаційні закиди КП “Ірпіньводоканалу” є ні чим іншим, як маніпуляцією та перешкоджанням у здійснені господарської діяльності КП “Бучасервіс” Бучанської міської ради”, – резюмувала вона. 

Нагадаємо, як повідомляла KВ, у КП “Ірпіньводоканал” запідозрили владу сусіднього міста Буча у намаганні захопити комунальне підприємство. Керівник КП каже, що мешканців Бучі та Ворзеля, які обслуговуються в “Ірпіньводоканалі”, змушують переукладати договори з КП “Бучасервіс”. 

Читайте: “Ірпіньводоканал” запідозрив мерію Бучі у рейдерстві

Скандал же довкола водопостачання між Бучею та Ірпенем розгорівся ще на початку року. Так, в лютому Буча та Ворзель вирішили від’єднатись від Ірпінського водоканалу, створивши власну мережу водопостачання. 

Вже у березні голова Бучанської громади Анатолій Федорук анонсував, що КП “Бучасервіс” у повному обсязі планує надавати послуги з водопостачання та водовідведення жителям Бучі та Ворзеля. Для цього на лютневій сесії депутати, навіть, прийняли низку рішень щодо передачі земельних ділянок новоствореному КП. 

В Ірпені подібні наміри засудили. Основним аргументом там називали те, що такі наміри є незаконними і, таким чином, просто намагаються “спростити” бучанським забудовникам процедуру одержання дозволів. Наголошували і на тому, що автономне водопостачання у Бучі та Ворзелі неможливе, адже не було вирішене питання із стічними водами. Посягала “Бучасервіс” і на свердловину, якою вже користується “Ірпіньводоканал”.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло в Ірпені

Фото: соцмережі

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, напад росії на україну, рф, кп, буча, поліція, ірпінь, водопостачання, ворзель, рейдерство, бучанська громада, ірпінська громада, ірпіньводоканал, звинувачення, бучасервіс, рейдерський захват, артур загодіренко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій