п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Суд відхилив апеляцію підрядника щодо сплати 180 млн гривень штрафу за змову на будівництві Подільського мосту

Суд відхилив апеляцію підрядника щодо сплати 180 млн гривень штрафу за змову на будівництві Подільського мосту

Північний апеляційний господарський суд (ПАГС) відмовив у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "Еко-Буд-Трейд" щодо сплати до держбюджету штрафних санкцій. Свого часу рішенням Антимонопольного комітету України (АМКУ) ТОВ “Форма” і ТОВ  "Еко-Буд-Трейд" було оштрафовано за антиконкурентні дії при участі у закупівлях щодо генпідрядних робіт з будівництва Подільського мосту. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Північного апеляційного господарського суду (ПАГС).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії суддів: Коробенко Г.П. (головуючий суддя), Кравчук Г.А., Чорногуз М.Г.) відмовив у задоволенні апеляційної скарги "Еко-Буд-Трейд" та залишив в силі рішення Антимонопольного комітету України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що АМКУ оштрафував ТОВ “Форма” і ТОВ "Еко-Буд-Трейд" на загальну суму 182 596 969 гривень за “антиконкурентні узгоджені дії, що стосуються спотворення результатів торгів”. При цьому ТОВ "Еко-Буд-Трейд” оскаржувало рішення АМКУ в частині накладення на нього штрафу на суму 180 849 490 гривень.

“Судом встановлено наявність змови між товариствами під час участі у двох закупівлях щодо генпідрядних робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”, – резюмували в суді. 

Відповідно ПАГС зобов’язав "Еко-Буд-Трейд" сплатити до держбюджету 180 млн гривень за змову на будівництві Подільського мосту.

Нагадаємо, у квітні 2017 році КМДА виділила на добудову Подільського мостового переходу 6,1 млрд  бюджетних гривень. Тоді  КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва"  обрала генпідрядником будівництва мосту ТОВ "Еко-Буд-Трейд" – фірму, пов'язану з на той час  директором КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В'ячеславом Непопом та екс-головою департаменту будівництва КМДА Михайлом Голицею.

Читайте: Не Prozzoro: 6,1 млрд. бюджетних гривень на Подільський міст “відмиють” через партнерські фірми В'ячеслава Непопа

Згодом, у липні 2017 року, стало відомо, що ТОВ “Еко-Буд-Трейд”  отримає без конкурсу на будівництво Подільського мостового переходу додатково ще 445 млн гривень. Додаткове фінансування замовник пояснив “технічною помилкою” проектувальників.

Читайте: Забудькуватість проектувальників “подарує” фірмі Непопа та Голиці 445 млн гривень

28 жовтня 2021 року, Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ “Форма” та ТОВ “Еко-Буд-Трейд” за змову на торгах з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві. 

Читайте: АМКУ оштрафував дві компанії на 182,6 млн грн за змову на торгах з будівництва Подільського мостового переходу

Як інформувала KВ, у лютому 2023 року Подільська окружна прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро. Серед підозрюваних на той час було троє осіб, згодом  прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно четвертого фігуранта.

Читайте: У справі щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане ще один підрядник

Згодом очільнику генпідрядної організації повідомили про ще одну підозру. Керівнику інкримінують надання неправдивих даних щодо обсягу виконаних підводних робіт з очищення металоконструкцій мосту. 

Читайте: У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту генпідрядника підозрюють у привласненні ще 6 млн гривень

Фото: ПАГС

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, суд, штраф, підрядник, подільський міст, апеляція, подільський мостовий перехід, апеляційний суд, антимонопольний комітет, еко буд трейд

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.