субота, 29 червня 2024 г.

Суд арештував незаконно оформлену землю на острові “Муромець” у Києві та збудовані на ній об’єкти, - ДБР

Суд арештував незаконно оформлену землю на острові “Муромець” у Києві та збудовані на ній об’єкти, - ДБР

За матеріалами розслідування Державного Бюро Розслідувань (ДБР) суд арештував понад 80 незаконно збудованих об’єктів нерухомості на острові “Муромець” у Деснянському районі столиці. За даними слідства, для зведення будівель організатори незаконно використовували 10 гектарів землі столичної громади. Зокрема, замість обумовлених проектом забудови спортивних майданчиків фірма звела ресторан та котеджі.

Про це KВ дізналася з повідомлення ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Працівники ДБР встановили, що одне зі столичних товариств уклало із КМДА інвестиційний договір на майже 150 млн гривень для будівництва спортивних об’єктів та споруд на острові “Муромець”.

“Угодою було передбачено створення на острові Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві. Підприємство-підрядник підконтрольне одному із нинішніх радників міського голови, який і сприяв підписанню документів. Компанія мала облаштувати парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони дозвілля та відпочинку”, – сказано в релізі Бержбюро розслідувань.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними слідства, товариство не виконало умови інвестиційного договору. Зафіксовано факти нецільового використання території парку під незаконне будівництво: “Ділки збудували об’єкти не передбачені угодою. На незаконно захоплених 15 земельних ділянок площею понад 10 гектарів, компанія самовільно побудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі”.

При цьому, вказується, що Департамент економіки та інвестицій КМДА не здійснював належний контроль за виконанням та дотриманням умов інвестиційного договору.

Кримінальне провадження розпочате за статтею зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Слідство встановлює службових осіб, які зловживали владою у своїх інтересах та інтересах зазначеного товариства.

Столична активістка Анабелла Моріна, яка займалась розслідуванням історії незаконної забудови, привітала активність ДБР і зауважила: "Слідство поки що мовчить щодо причетності до відповідальності посадових осіб Депаратменту культури КМДА, землі якого було передано для створення спортивного парку, і чиє керівництво, а саме директор Сергій Анжияк та його заступник Микола Шуляк, за моїми даними, намагалися легалізувати існуючі незаконні споруди в парку та замяти результати попередніх перевірок. Зокрема, це очевидно із засідання Постійної комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунакацій, яке відбулось 26 жовтня (2022 року - KВ) і на якому у відповідь на питання Константин Богатов директор Депкульту Сергій Анжияк наголосив, що не може перевіряти діяльність інвестора, крім того, в нього немає навіть результатів перевірки, проведенной Депкультом в Х-парку в 2021 році, і він разом із інвестором не розуміють, на яких підставах вона проводилась".

Як інформувала KВ, у березні 2023 року Деснянська окружна прокуратура передала до суду два позови про звільнення понад 390 кв.м. території парку "Муромець" від самовільно збудованих споруд та приведення земельних ділянок у придатний для використання стан. 

Читайте: Столичного посадовця та підрядників підозрюють в привласненні 9 млн гривень під час ремонту парку “Муромець”

Фото: ДБР

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, ДБР, деснянський район, державне бюро розслідувань, незаконне будівництво, парк муромець, острів муромець

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій