середа, 8 травня 2024 г.

Правоохоронці у Києві виявили наркоторговців, які заробляли близько півмільйона гривень щомісяця (фото)

Правоохоронці у Києві виявили наркоторговців, які заробляли близько півмільйона гривень щомісяця (фото)

Порушники налагодили злочинну схему з розповсюдження наркотиків на території міста Києва. Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у фігурантів заборонених речовин майже на 1 млн гривень. Наразі слідчі повідомили спільникам про підозри у вчиненні злочину. За скоєне їм загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ГУ Нацполіції у Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, столичні правоохоронці викрили чотирьох спільників, які займалися збутом наркотиків, “заробляючи” на злочинній діяльності близько півмільйона гривень щомісяця.

Зловмисниками виявились уродженці Києва та Полтавської області, 1980, 1984, 1988 та 2003 років народження. 

Зазначається, що таким був результат відпрацювання оперативної інформації в рамках досудового розслідування, розпочатого влітку цього року за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як розповів старший слідчий Дніпровського управління поліції Ферхад Ніязов, правоохоронці затримали чотирьох порушників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після збуту чергової партії канабісу.

“Ми з’ясували, що четверо знайомих налагодили збут канабісу з Полтавської області до столиці через поштові відправлення. Відтак, двоє зловмисників займались переробкою і фасуванням наркотичних засобів на території приватного господарства на Полтавщині та відправляли посилки в Київ, а двоє інших фігурантів здійснювали безпосередній збут оптових партій канабісу на території столиці. Щомісячний дохід від заняття наркобізнесом приносив порушникам близько 500 000 гривень на місяць. Днями ми задокументували черговий факт продажу зловмисниками майже 500 грамів канабісу на суму 74 000 гривень. Ще три аналогічні епізоди ми задокументували в рамках досудового розслідування раніше”, – розповів правоохоронець.

За адресами проживання підозрюваних у столиці та Полтавській області поліцейські разом зі співробітниками СБУ провели низку санкціонованих обшуків. У результаті слідчі вилучили речові докази злочинної діяльності наркозбувачів: близько трьох кілограмів марихуани, 15 кілограмів зрізаних рослин конопель, 50 суцвіть конопель, ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, подрібнювач, поліетиленові вакуумні пакети, картонні коробки та інші ємності з залишками речовини рослинного походження. Орієнтовна вартість вилучених заборонений речовин складає близько 1 000 000 гривень. Крім цього, під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів 36 500 гривень, 1 600 доларів США та 730 Євро.

“За погодженням із Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва ми повідомили усім затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України — незаконне придбання, зберігання з метою збуту, пересилання, а також незаконний збут наркотичного засобу, вчинений за попередньою змовою групою осіб та ті самі дії, вчиненні повторно. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі трьом фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а одному – домашній арешт. Триває досудове розслідування”, — зазначив Ферхад Ніязов.

Нагадаємо, у Святошинському районі Києва правоохоронці викрили водія маршрутки, який поставляв канабіс з Житомирщини та продавав його пасажирам. Йому "світить" до 10 років ув'язнення.

Читайте: Київські правоохоронці затримали водія маршрутки, який продавав пасажирам канабіс (фото)

Фото: пресслужба ГУ Нацполіції у Києві.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, наркотики, поліція, обшуки, канабіс, наркоторговці

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.