субота, 27 квітня 2024 г.

Справа Дикого: поліграф показав, що мер Білої Церкви не винний в інкримінованих злочинах

Справа Дикого: поліграф показав, що мер Білої Церкви не винний в інкримінованих злочинах

ВАКС долучив висновок експерта-поліграфолога до матеріалів кримінального провадження щодо можливого зловживання владою або службовим становищем мером Білої Церкви Геннадієм Диким (на фото). Згідно з цим документом, зокрема, посадовець не мав умислу на заподіяння міському бюджету збитків та не отримував неправомірної вигоди за придбання будівлі під розміщення ЦНАПу. 

Про це KВ стало відомо із трансляції засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС) із розгляду справи щодо очільника Білоцерківської громади Геннадія Дикого. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Так, 19 лютого 2024 року колегія суддів, незважаючи на незгоду прокурорів, долучила до справи в якості доказу висновок судового експерта-полігрофолога, відповідно до якого цей посадовець не винний у можливому зловживанні владою або службовим становищем. Відповідний документ подав адвокат обвинуваченого – Роман Титикало.

Так, зокрема, під час поліграфічного дослідження не було виявлено “психофізіологічних реакцій, які вказують на те, що Дикий Геннадій Анатолійович домовлявся про завищення оцінки вартості об'єкта нерухомого майна незавершеного будівництва на вул. Театральна, 5 з Ходаківським (ексвласник даної будівлі. –KВ)”. Крім того, таких реакцій не було виявлено і на питання про те, чи домовлявся мер Білої Церкви з тією ж особою про виготовлення завідомо підробних документів, що завищують вартість вказаного нерухомого майна, а також про те, чи отримував посадовець неправомірну вигоду за придбання даної споруди. Тобто, йдеться про те, що Геннадій Дикий відповідав на питання поліграфолога правдиво. 

На переконання Романа Титикала, це свідчить про відсутність у мера Білої Церкви умислу на вчинення кримінального правопорушення. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що, раніше, ще на стадії досудового розслідування, адвокат Роман Титикало звертався до Національного антикорупційного бюро (НАБУ), яке розслідувало дану справу, з проханням провести дослідження із залученням того експерта-поліграфолога, якому довіряють детективи. Але стороні захисту було відмовлено в задоволенні відповідного клопотання, в результаті чого правоохоронці все ж направили обвинувальний акт щодо Дикого до суду без такого висновку.

Як повідомляла KВ, Геннадія Дикому інкримінується нанесення збитків бюджету Білої Церкви на суму 8,7 млн гривень при купівлі в 2018 році недобудованої споруди на вул. Театральній, 5, яку місцева влада ще до початку повномасштабного вторгнення збиралася реконструювати під Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Зокрема, правоохоронців зацікавило те, що приміщення було придбано громадою за 24 млн гривень, тоді як його попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ “Т.Р.К. Театральний” лише за 4,5 млн гривень. Сам Геннадій Дикий свою провину не визнавав і вказував, серед іншого, на те, що купити недобудовану споруду було дешевше, ніж зводити новий ЦНАП “з нуля”.

Читайте: Мер Білої Церкви розкрив причини карної справи (відео)

Фото: kyiv.comments.ua

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини київської області, бюджет, набу, біла церква, кримінальне провадження, вакс, цнап, Роман Титикало, Київська область, геннадій дикий, вищий антикорупційний суд, зловживання службовим становищем, національне антикорупційне бюро, зловживання владою

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій