понеділок, 6 травня 2024 г.

Шевченківська РДА будує укриття на Закарпатті за 14 млн гривень, - депутат Київради

Шевченківська РДА будує укриття на Закарпатті за 14 млн гривень, - депутат Київради

Шевченківська районна державна адміністрація (РДА) Києва збудує укриття на 140 осіб в дитячому оздоровчому таборі “Зачарована долина” в селі Осій в Закарпатській області. В листопаді минулого року Шевченківська РДА заключило договір з ТОВ "АДС ЛТД", згідно якого компанія провела ремонт в таборі за 7,3 млн гривень. У квітні райдержадміністрація заключила договір з ТОВ “Укржитлопроект” на проектування укриття. Проектна вартість будівництва укриття складає 14 млн гривень.

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Фейсбук депутата Київської ради Леоніда Ємеця (фракція “Європейська солідарність”). 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Народ, скучили за барабанами? Чи просто закриті укриття, вже не вражають? Ну так ось вам нова бімба! Шевченківська РДА, робить укриття в селі Осій Хуського району Закарпатської області. Вартістю – 400 тис. доларів США. Це не жарт. За гроші киян роблять Укриття в єдиній області України де ще нічого ні разу не прилітало. (Тьфу-тьфу, спльовує через плече)”, – написав Ємець. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно оголошення на Prozorro, Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА заключило договір з ТОВ "АДС ЛТД" в листопаді 2022 року на закупівлю послуг з капітального ремонту КП “Дитячого оздоровчого табору “Зачарована долина” Шевченківського району м. Києва в селі Осій, Хустського району Закарпаття. 


“Оскільки до цього там вже зробили ремонт на 7,3 мільйони гривень і судячи з кошторису і вартості робіт робили по-багатому – двері по 22 тисячі гривень, кондиціонери по 160 тисяч, душові кабіни по 32 тисячі, та судячи з вартості унітазів це таки був Villeroy&Boch і так далі”, – додає Ємець. 

Він також зазначає, що на території табору буде побудоване укриття на 140 осіб. Проектна вартість будівництва 14 мільйонів гривень, саме така вартість відображена в проектних розрахунках, договір (договір підписано з “Укржитлопроект”) на проектування за 360 тисяч гривень вже підписано.


“Окрім цього в травні туди купили люксовий мікроавтобус за 2 мільйони Hyundai Staria в топовій комплектації Business+ з купою класних фішок – шкіряний салон, звук Bose та красива підсвітку салону. Ну власне ось опис від виробника – “Елегантно футуристична STARIA Premium робить більше, ніж просто встановлює нову естетику дизайну – автомобіль переосмислює сегмент розкішних мікроавтобусів, щоб започаткувати власний клас”,- підсумовує Ємець. 


Варто зазначити, що дитячий оздоровчий табір “Зачарована долина” відноситься до сфери управління Шевченківської РДА, а засновником табору є Київська міська рада. 

Додамо, що думка людей щодо доцільності закупівлі в коментарях під постом розділилася. Користувачі зазначають, що чиновники знахабніли, вказуючи на недоцільність використання коштів, а також на те, що Шевченківській РДА повинно думати про укриття в Києві. 

Деякі користувачі навпаки закликають не шукати “зраду”, адже табір відноситься до сфери управління Шевченківської РДА та приймає на відпочинок дітей з Києва. 


Нагадаємо, раніше Ємець розповідав про перевірку тимчасовою контрольною комісією міської ради стану укриттів у Києві. Виявилося, що районні адміністрації закуповували необхідні речі для укриттів за цінами вищими від ринкової у два – чотири рази. Ба більше, адміністрації витрачають мільйони на ремонти приміщень, де в принципі за стандартами безпеки не можна облаштовувати захисні споруди. 

Читайте: На закупівлях в столичні укриття розкрадаються мільярди, – депутат Київради Ємець  

Фото: Леонід Ємець 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, тендери, укриття, європейська солідарність, ремонт укриття, леонід ємець, шевченківська рда, дитячий табір зачарована долина

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.