неділя, 28 квітня 2024 г.

Руслан Кравченко: Київщина - у пʼятірці регіонів-лідерів, привабливих для бізнесу

Руслан Кравченко: Київщина - у пʼятірці регіонів-лідерів, привабливих для бізнесу

Київщина – у пʼятірці регіонів-лідерів, привабливих для бізнесу. І завдання регіону – продовжити створення найкомфортніших умов у регіоні для підприємців.

Про це, як стало відомо KВзазначив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко під час форуму бізнесу “Економіка, яку не зупинити”, який відбувся у місті Біла Церква.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
  

У заході взяли участь Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко, представники комітетів ВРУ, Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України, органів місцевої влади, а також українського бізнесу. Всього у Форумі взяли участь понад 400 учасників.

“Окупанти зруйнували та пошкодили понад 700 суб’єктів господарювання. Незважаючи на це, від початку року загальна кількість підприємців в області зросла на 6 тисяч. 76 – переїхали до Київщини із зон бойових дій. Ми не тільки нівелюємо збитки, завдані окупацією, а й розвиваємося, відкриваємо нові бізнеси”, – повідомив начальник Київської ОВА.

Він розповів про програми підтримки бізнесу, які діють сьогодні в області. Зокрема, це “Доступні кредити 5-7-9%”, у межах яких вже пішло ​​400 млн грн, а загальна сума кредитного портфеля становить 15,7 млрд гривень. У рамках цієї програми спільно з Фондом розвитку підприємництва додатково відшкодовується частина відсотків бізнесам. З обласного бюджету на це виділено 15 млн гривень, з яких уже 4,2 млн грн пішло на компенсацію кредитної ставки 111 підприємств.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Завдяки урядовій програмі “Власна справа” на Київщині з початку року видали підприємцям 341 мікрогрант на суму понад 80 млн грн. Це дозволить створити майже 800 нових робочих місць.

Також важливою для регіону є переробна галузь. За програмою “Новий рівень” з початку дії програми “єРобота” 45 підприємств переробної галузі Київщини отримали гранти на суму майже 250 млн гривень.

У рамках форуму провели дві дискусійні панелі: “Перспективи швидкого відновлення економіки завдяки незламному бізнесу під час війни” та “Компанії майбутнього – інноваційний потенціал та розвиток технологій під час війни”. Учасники обмінювалися досвідом і думками та обговорювали можливості підтримки й зростання економіки країни, стабілізації економічних процесів, налагодження фінансової підтримки національної безпеки та стимулювання створення взаємовигідної співпраці в реаліях сьогодення.

Возможно, это изображение 8 человек и текст

“Це був чесний і відкритий діалог. Війна завдала колосальних збитків Київській області. Сьогодні ми спрямовуємо ресурси на те, щоб відбудувати регіон. Як кризовий менеджер перебуваю в постійному діалозі з підприємцями області. Бо разом працюємо на перемогу, відновлення та для людей”, – наголосив Руслан Кравченко.

Метою заходу є підтримка стійкості та розвитку незламного бізнесу в сучасних складних умовах, що сприятиме побудові партнерських відносин між владою та бізнесом.

Читайте: У КОВА розповіли, як відбувається процес відбудови “з нуля”

Фото: Руслан Кравченко

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, напад росії на україну, кода, агресія росії проти україни, руслан кравченко, форум

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій