п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Росія прагне створити хибне враження сили, це інформаційна спецоперація, українці зможуть перемогти, - Time

Росія прагне створити хибне враження сили, це інформаційна спецоперація, українці зможуть перемогти, - Time

Бій за Сєвєродонецьк — це російська інформаційна операція у формі бою. Одна з головних цілей Москви – створити враження, що Росія відновила свою силу і тепер переможе Україну, створити хибне відчуття сили, якого насправді немає. Якщо українці зможуть пережити нинішній російський шторм, а потім контратакувати виснажені російські сили, вони все одно мають усі шанси звільнити свій народ і всю свою землю.

Про це, як передає KВ, заявив старший науковий співробітник і директор проекту критичних загроз в Американському інституті підприємництва Фредерік Каган, аналізуючи перебіг війни в України для американського видання Time.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Бій за Сєвєродонецьк — це російська інформаційна операція у формі бою. Одна з головних цілей Москви – створити враження, що Росія відновила свою силу і тепер переможе Україну. Це враження хибне. Російські військові в Україні все більше стають витраченою силою, яка не може досягти вирішальної перемоги, якщо українці тримаються. Тому президент Росії Володимир Путін намагається перетворити своє вторгнення в Україну на жорстоке змагання волі. Він робить ставку на свою армію, щоб зламати колективну волю українців воювати у своїй країні”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також експерт додає, що  на щастя, Україні вистачає волі до боротьби. 

“Якщо українці зможуть пережити нинішній російський шторм, а потім контратакувати виснажені російські сили, вони все одно мають усі шанси звільнити свій народ і всю свою землю. Путін зібрав уламки російських військ у смертельну суміш навколо міст Сєвєродонецьк і Лисичанськ у східній Луганській області України. Ця амальгама повзе вперед, використовуючи масивні артилерійські обстріли, щоб знищити все на своєму шляху, дозволяючи деморалізованим і наляканим солдатам Росії йти в руїни”, – додав він.

За його словами, українські захисники мудро відступають перед лицем цього безрозсудного варварства, але дорогою ціною власного духу та волі продовжувати боротьбу. 

Затримки з наданням західної допомоги та відмова США та інших країн у наданні певних необхідних систем озброєння допомагають розігріти сумніви, що можуть існувати в Україні. І зараз на Заході лунають голоси, які закликають Україну піти на поступки.

“Все це саме те, що потрібно Путіну. Він не може перемогти Україну у військовій формі, доки українці зберігають волю воювати, а Захід – підтримувати їх. Тому він нападає на волю обох, змушуючи свої власні війська до найжорстокішого і жорстокого наступу цієї війни, сподіваючись переконати всіх, що він нарешті скористався масою і могутністю Росії, якими користувався Сталін, щоб перемогти Гітлера, а отже і цей опір його вимоги марні. Путін також тримає в заручниках важливі експортні поставки української їжі та палива, сподіваючись накласти на Захід досить високі витрати, щоб переконати його покинути Україну. Ні українцям, ні їхнім друзям по всьому світу не слід поступатися Путіну чи бути введеними в оману нинішнім міражем російського успіху та могутності, які він представляє у битві під Сєвєродонецьком. Для міражу це так. Рух Росії в Луганську – це відчайдушна гра диктатора, який ставить на ставку останню атакувальну бойову міць, яку він може зібрати, сподіваючись зламати волю своїх ворогів продовжити боротьбу. і нехай стверджує, що забрав усю Луганську область. Це історична рима з рішучістю Гітлера захопити Сталінград у 1942 році або утримати Харків всупереч пораді свого командира. За цими силами не стоять великі російські резерви, щоб продовжити свої успіхи. Навпаки, Путін створив її, лише знявши інші ключові напрямки сил, які їм потрібні для захисту від українських контратак. Цей наступ, швидше за все, незабаром досягне кульмінації, тому що навіть це повільне просування вичерпає сили, які його ведуть. Тоді Путін ще деякий час не зможе запустити іншу”, – додав експерт.

Московити продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України і не полишають спроб встановити контроль над Сєвєродонецьком. Водночас окупанти готують наступ на Слов’янськ. Вогнем артилерії рашисти намагаються завадити створенню умов контрнаступу ЗСУ у Херсонській та Миколаївській областях.

Читайте: Звільнений Славутич оживає: як даватимуть гуманітарку та працюватиме освіта

Фото: соцмережі

КиївВлада


Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини україни, прогноз, наступ, думка, америка, захист україни від навали рашистів, військовий аналітик

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.