неділя, 5 травня 2024 г.

Росія передислокувала менше 20% сил, раніше зосереджених навколо Києва, - Пентагон

Росія передислокувала менше 20% сил, раніше зосереджених навколо Києва, - Пентагон

Росія передислокувала менше 20% сил зі складу свого угруповання під Києвом. Деякі сили відійшли до Білорусі  У Міністерстві оборони США вважають, що Москва не має наміру виводити сили з України. 

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні “Голосу Америки” з посиланням на заяву представника Пентагону Джона Кірбі.

За його словами, Київ, як і раніше, зазнає авіаційних і наземних ударів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Росія передислокована менше ніж 20% сил, раніше зосереджених навколо Києва. При цьому, як зазначив представник Міністерства оборони США, Москва, як очікується, переоснастить їх та поповнить запаси для подальшої передислокації на території України, не повертаючи військових додому”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські війська в середу обстріляли околиці Києва та обложений Чернігів, наступного дня після того, як Москва заявила про згортання військових операцій навколо обох міст, що на Заході назвали “хитрощами”, започаткованими для перегрупування російських сил, які зазнають великих втрат.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Офіційний представник Пентагону Джон Кірбі сказав, що частина російських військ, можливо, вже була перекинута до Білорусі.

За словами Кірбі, серед військ, які покинули цей район, були деякі з тих, хто перебував у районі Чернігова та на Сумщині.

“Офіційний представник Білого дому за умов анонімності повідомив, що деякі російські війська також залишають Чорнобильську АЕС. Залишається незрозумілим, чи покинули війська зону відчуження навколо атомної станції або прилеглі міста. Військові аналітики кажуть, що Росія переформулювала свої військові цілі в Україні таким чином, щоб Москві було легше заявити про рятівну перемогу, незважаючи на невдалу кампанію, в якій російська армія зазнала серйозних втрат. Кірбі додав, що російська приватна військова компанія Вагнера направила близько 1000 найманців на Донбас, який у Москві оголосили “пріоритетним” для себе регіоном”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін раніше заявляв, що Вагнер та інші приватні групи не репрезентують російську державу і не отримують від неї грошей.

Минулого року Європейський Союз ввів санкції проти Вагнера, звинувативши керівництво ПВК у розпалюванні насильства, розграбуванні природних ресурсів та дестабілізації країн у всьому світі.

У виданні додається, що раніше в середу головнокомандувач Збройних Сил США в Європі повідомив Конгресу, що адміністрація президента Джо Байдена прийняла політичне рішення не допускати американські військові кораблі в Чорне море перед вторгненням Росії в Україну.

“Розкриття інформації наголошує на зусиллях Байдена перед вторгненням Росії, щоб не дати Москві жодного приводу, пов'язаного зі США, для нападу на Україну, за що в останні дні вхопилися критики-республіканці, наполягаючи на більш рішучій відповіді з боку Сполучених Штатів. Це рішення було зроблено як розсудливий крок, “щоб усім було ясно, що Сполучені Штати не зацікавлені у форсуванні конфлікту за допомогою будь-якого рішення про позиціонування”, – додали у повідомленні.

 Читайте: Мережа маркетів "ЛотОК" повідомила адреси працюючих 31 березня магазинів

Фото:  соцмережі


Вероника Злацька

Теги: новини україни, війна, війна росії проти україни, напад росії на україну, сша, Київщина, пентагон

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій