четвер, 28 березня 2024 г.

Резніков: Зв'язок, управління й ситуаційна обізнаність ЗСУ стають все кращими

Резніков: Зв'язок, управління й ситуаційна обізнаність ЗСУ стають все кращими

Міністр оборони України Олексій Резніков (на фото посередині) розповів про нові етапи роботи, про які можна розказати назагал. Очільник українського оборонного відомства вважає, що наразі для ефективного опору російському вторгненню надто важливі зв'язок, автоматизація управління та забезпечення ситуаційної обізнаності, що і є зараз предметом особливої уваги Міноборони.

Про це KВ дізналася з повідомлення у Фейсбуці міністра оборони України Олексія Резнікова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“росія намагається переконати вільний світ в тому, що її поразка начебто неможлива. Адже у неї більше солдат і зброї, ніж в України.

москва прагне затягнути нас у війну ресурсів, сподіваючись, що партнери втомляться нам допомагати, а ми не витримаємо російського терору. У цих умовах нашою головною зброєю має стати ефективність. У всьому”, – запостив Резніков.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, один з пріоритетів – підвищення точності та швидкості прийняття рішень від тактичного до стратегічного рівня: “У цьому контексті Міноборони у синергії з Генеральним штабом та відповідними командуваннями ЗСУ розпочинають новий етап роботи. Сфера надважлива: зв'язок, автоматизація управління та забезпечення ситуаційної обізнаності з врахуванням практичного досвіду війни”.

Міністр оборони нагадав, що наприкінці 2021 року Міноборони розблокувало низку системних проектів у цій сфері, які мають забезпечити нашим воїнам перевагу: “На жаль, не одне десятиліття існувала погана традиція ставлення до того ж зв’язку як до повітря: коли він є – його не помічають, коли зникає – починаються якість “пожежні” кроки, виникає “зоопарк” різних пристроїв. Впровадження автоматизації управління останні років 15 відбувалось за принципом “крок вперед, два назад, три в бік, стрибок на місці”. Хоча уявити сучасну армію без якісних АСУ неможливо”.

Очільник Міноборони констатував, що повномасштабне вторгнення росії вплинуло на графік втілення минулорічних задумів, але “безцінний досвід боїв зробить наші дії більш виваженими”: “Напочатку вторгнення окупанти одразу атакували систему зв’язку, сподіваючись, що українське військо втратить керованість. (...) Довелося шукали нелінійні відповіді. Зокрема, коли Ілон Маск передав для потреб України супутникові термінали зв’язку Starlink, щоб забезпечити роботу життєво необхідної інфраструктури, наші військові так само випробували ці пристрої. І коли переконалися, що вони вирішують необхідні завдання для армії, Міноборони закупило і передало для потреб ЗСУ 1600 Starlink’ів”.

Водночас, веде далі Резніков, завдяки злагодженій роботі урядової команди і “лідерству в цьому питанні команди Мінцифри на чолі з Михайлом Федоровим” було отримано у якості матеріально-технічної допомоги ще 2400 терміналів, а ще 300 “старлінків” до війска надали волонтери, “за що я (Олексій Резніков – KВ) не втомлююсь їм дякувати, адже в деяких випадках ця підтримка була дуже вчасною”.

У підсумку, каже міністр оборони, “наші об’єднані зусилля зруйнували плани ворога”.

Водночас, відзначає Резніков, є необхідність переглянути цілу низку базових підходів: “Найближчим часом фахівці Генерального штабу підготують деталізовані та уточнені пропозиції щодо розвитку зв’язку, впровадження автоматизованих систем управління та комплексів забезпечення ситуаційної обізнаності. Мова не тільки про швидкі закупівлі витратних матеріалів. Великі обсяги – це також питання ремонту, модернізації, стійкості та взаємосумісності технічних рішень. На основі цього буде сформована дорожня карта наших дій”.

Читайте: Резніков: Тисячі воїнів ЗСУ вже пройшли курси навчання за кордоном, тисячі готуються до навчань

Фото: FB Олексій Резніков

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, олексій резніков, міністр оборони, міністерство оборони

четвер, 28 березня 2024 г.
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
Календар подій