вівторок, 19 березня 2024 г.

Резніков на конференції союзників у Копенгагені: Треба стабілізувати лінію фронту і підготувати контрнаступ

Резніков на конференції союзників у Копенгагені: Треба стабілізувати лінію фронту і підготувати контрнаступ

Україні зараз потрібно зупинити російського агресора, стабілізувати лінію фронту та підготувати контрнаступальну операцію для звільнення захоплених територій.

Про це KВ стало відомо з повідомлення "Укрінформу" з посиланням на заяву міністра оборони Олексія Резнікова під час Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені (Данія).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Україна бореться, і наша мета не змінилася – це відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави у межах міжнародно визнаних кордонів. Для цього нам треба зупинити ворога, стабілізувати лінію фронту – а її протяжність становить понад 2500 км (або 1500 миль) і активні бойові дії проходять на фронті протяжністю у 1300 км, а також підготувати контрнаступальну операцію", – заявив Резніков.

За словами міністра, наразі визначено кілька пріоритетних груп спроможностей, які Збройні Сили України мають набути для досягнення поставленої мети.

"Вони включають: посилення спроможностей з обмеження та заборони доступу і маневру (anti-access and area denial) з метою захисту північно-західної частини Чорному моря, забезпечення повітряної оборони великих міст та об’єктів критичної інфраструктури, захист кордону з білоруссю, а також конкретні спроможності, які нам потрібні для стабілізації лінії фронту та створення умов для контрнаступальної операції", – повідомив очільник МОУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Резніков наголосив на тому, що росія – "це небезпечний противник, який не поважає правила, і має величезні ресурси".

"Це – держава-терорист, яка не поважає права людини та нехтує втратами. Вона здійснює масові вбивства військовополонених та цивільних. Вона використовує дезінформацію, міграцію, зерно, енергетику та ядерну енергію як зброю. Її тактика становить загрозу для усіх нас".

За його словами, росія хоче "нав’язати всім своє бачення світового порядку, який базується не на верховенстві права і прав людини, а на жорстокій силі". При цьому, вона погрожує своїм опонентам та піднімає ставки. Однак, як додав Резніков, зараз все більше у світі починають розуміти, що "слова росії і домовленість з нею не варті паперу, на якому вони написані". На цьому тлі він закликав до скоординованого опору агресивній росії та її війні проти України.

Очільник Міноборони України також подякував країнам-партнерам, які об’єдналися у рамках "формату Рамштайн" під лідерством США, за надану допомогу українському війську. За його словами, Україна зараз вже "отримала підтримку, яка дозволяє нашим солдатам здивувати росіян на полі бою – на суші, у повітрі та на морі".

"Держава-терорист не досягала своїх цілей, тому що багато країн зробили свої внески в опір, і кожен внесок має значення. Будь-які зусилля, які зупиняють росію від спрямування усіх ресурсів на Україну, це також важлива допомога для нас", – зазначив Резніков.

Окремо він вказав на те, що українська армія "вже знищила велику кількість елітних військ росії – десантних, морських та сил спеціальних операцій". " Є одне, що об’єднує російська міста Мурманськ, Калініград та Псков – їх кладовища стрімко зростають", – додав він.

Міністр оборони наголосив, що скоординовані дії України та країн-партнерів "можуть зробити безпечною всю Європу, включаючи країни Балтики".

"Україна готова зробити свою частину, нам потрібні інструменти. І чим швидше ми їх отримаємо і чим більшими будуть обсяги, тим швидше ми досягнемо нашу спільну мету – мирну Європу", – підкреслив Резніков.

Нагадаємо, сьогодні,11 серпня, у Копенгагені стартувала Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені. Делегації представлені главами оборонних відомств, заступниками або іншими високопосадовцями. У конференції беруть участь представники 26 країн.

Читайте: Резніков про закиди на адресу ЗСУ: Спроби урівняти самозахист і агресію – це неадекват

Фото: "Укрінформа"

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, новини україни, війна, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, олексій резніков, міністр оборони, конференція північноєвропейських союзників, міністри оборони

понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
16:03
Відзавтра, 19 березня, на станції метро “Шулявська” розпочнеться капітальний ремонт ескалатора
Календар подій