субота, 4 травня 2024 г.

Радника заступника міністра оборони підозрюють у заволодінні понад 1,7 млрд гривень, виділених на закупівлю товарів для ЗСУ (відео)

Радника заступника міністра оборони підозрюють у заволодінні понад 1,7 млрд гривень, виділених на закупівлю товарів для ЗСУ (відео)

Правоохоронці повідомили про підозру раднику заступника Міністра оборони України (на громадських засадах) у заволодінні коштами в особливо великих розмірах. За скоєне чоловіку загрожує до 12 позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Національної поліції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За даними слідства, у 2022 році, вже після початку військової агресії російської федерації проти України, з метою розкрадання коштів, виділених на закупівлю товарів для потреб ЗСУ, радник заступника міністра оборонного відомства вступив у злочинну змову з посадовими особами однієї із приватних структур”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що за укладеними договорами товариство як попередню оплату отримало понад 1,7 млрд гривень. Проте, зауважили в Нацполіції, договірні зобов’язання з постачання товарів військового призначення для потреб ЗСУ товариство в установлені строки не виконало, поставку відповідної продукції у визначеній кількості не здійснило. 

“Відтак державі було завдано збитків на суму понад 1,7 млрд гривень”, – зауважили правоохоронці.

Сьогодні, 3 лютого  раднику заступника міністра оборони України (на громадських засадах) було повідомлено про підозру. Йому інкримінують заволодіння коштами Міноборони в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). 

Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Як зазначив начальник Департамента стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції Андрій Рубель, у липні 2022 року в цій справі заочно отримав підозру директор фірми-підрядника (між іншим, відомий проросійський бізнесмен, зауважив Рубель). Він заключив з радником заступника МОУ договір на закупівлю військової амуніції. Фірма зобов’язання не виконала, директор знаходиться в міжнародному розшуку.

“З метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам, за матеріалами Департаменту (ДСР-КВ) накладено арешт на грошові кошти у сумі 55 млн гривень та корпоративні права, вартістю 50 млн доларів “, – повідомив Рубель.

Нагадаємо, СБУ викрили колишнього очільника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони на розтраті державних коштів. Колишнього посадовця підозрюють у закупівлі для ЗСУ майже 3 тисяч неякісних бронежилетів.

Читайте: Ексначальника департаменту Міноборони викрили на розтраті понад 100 млн гривень, – СБУ

Також правоохоронці повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони України, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.  У межах кримінального провадження ДБР було проведено 17 обшуків за різними адресами.

Читайте: ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику міністра оборони у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами

Як інформувала KВ, 2 лютого правоохоронці викрили та затримали злочинну групу, яка привласнила кошти, виділені на харчування військовослужбовців Збройних Сил України.

Читайте: Підприємців, які продавали військовим яйця по 17 гривень затримано, – ДБР

Фото: ДСР Нацполіції України

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, новини україни, війна, агресія рф, правоохоронці, поліція, підозра, закупівлі, закупівлі, міністерство оборони, радник

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій