субота, 27 квітня 2024 г.

Рада виконала свою частину роботи та прийняла усі необхідні системні законопроекти для виконання рекомендацій Єврокомісії, - Стефанчук

Рада виконала свою частину роботи та прийняла усі необхідні системні законопроекти для виконання рекомендацій Єврокомісії, - Стефанчук

Голова Верховної Ради (ВР) Руслан Стефанчук (на фото) запевнив, що парламент виконала всі рекомендації Європейської комісії, необхідні для початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Загалом це вісім законів та рішень, які були потрібні Україні, як кандидату на вступ до Європейського Союзу. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сайті Верховної Ради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначається в повідомленні, на пленарному засіданні 13 грудня парламент ухвалив останні євроінтеграційні законопроекти, необхідні для виконання семи рекомендацій Єврокомісії.

Голова ВР Руслан Стефанчук зазначив, що ці рекомендації були надані Україні разом із отриманням 23 червня цього року статусу кандидата на членство в ЄС. Частина з них – це зона відповідальності Українського Парламенту.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Можна з упевненістю сказати, що Верховна Рада України виконала свою частину роботи та прийняла усі необхідні системні законопроекти для виконання рекомендацій Єврокомісії”, – сказав Стефанчук.

Стефанчук перерахував усі закони та необхідні рішення, які були потрібні Україні, як кандидату на вступ до Європейського Союзу, та ухвалені парламентом за останні майже шість місяців від отримання цього статусу, а саме: реформа Конституційного суду: Верховна Рада України ухвалила в цілому закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах”.

Читайте: ВР змінила процедуру відбору суддів КС 

Другий закон це – узгодження аудіовізуального законодавства з європейським: Верховна Рада ухвалила в цілому закон “Про медіа”. 

Читайте: ВР ухвалила розкритикований журналістами закон про медіа

Третій – удосконалення законодавства про нацменшини: Верховна Рада ухвалила закон “Про національні меншини (спільноти)”. Четвертий – продовження судової реформи: Рада обрала за своєю квотою членами Вищої ради правосуддя двох кандидатів. 

“Я дякую народним депутатам України, які підтримали всі рішення, що наближають нас до ЄС! Дякую нашим європейським партнерам та союзникам! Наш курс – повноправне членство у Європейському Союзі!”,- підсумував Стефанчук. 

Нагадаємо, 23 червня ц.р. лідери ЄС у Брюсселі схвалили рекомендацію Європейської комісії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Статус кандидата є першим офіційним кроком на шляху до членства в ЄС. Перед початком предметних переговорів про вступ до Євросоюзу Україна має виконати європейське “домашнє завдання”. Перший звіт про оцінку виконання нею умов очікується в рамках регулярного аналізу Єврокомісії щодо розширення наприкінці цього року.

Читайте: Євросоюз офіційно визнав Україну кандидатом на вступ 

Фото: Сайт Верховної Ради

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, Верховна Рада, законопроект, закон, руслан стефанчук, ЄС, європейський союз, єврокомісія, членство в європейському союзі

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій