п'ятниця, 19 липня 2024 г.

Протидія коронавірусу в Київській області та подолання його наслідків

Протидія коронавірусу в Київській області та подолання його наслідків

За останній тиждень в Київській області спостерігається тенденція до збільшення кількості госпіталізованих за добу пацієнтів з COVID – 19 та підозрою. З 19 осіб 21 вересня до 33 30 вересня.

Про це KV стало відомо з прес-реліза КОДА.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Повідомляється, що заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов провів онлайн брифінг, під час якого повідомив про поточну ситуацію щодо розповсюдження коронавірусу в області та подолання його наслідків.

Він зазначив, що кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги до пацієнтів збільшилася за тиждень з 27 до 60 на добу. В центрах первинної медико-санітарної допомоги створено 37 мобільних бригад, що здійснюють забір біоматеріалу на ПЛР дослідження у пацієнтів з підозрою на COVID – 19 на амбулаторному етапі. Мобільні бригади здійснили 13514 тестувань, в середньому 365 тестувань на одну бригаду.

В рамках  протидії  пандемії COVID-19 за кошти Київського обласного бюджету закуплено: 26 апаратів ШВЛ середнього класу (на 21 млн грн.), 3 рентген діагностичних комплекси (9 млн грн.), 13 аналізаторів газів крові з аналізом електролітів (8 млн грн.), 3 системи ПЛР (Convergys® PCRtist) в комплекті з 3024 тест-картриджами  для виявлення РНК COVID-19 (більш ніж 7 млн грн.).

Також повідомляється, що поки що в лікарнях області вистачає ліжок і лікарів, але у випадку збільшення кількості інфікувань може виникнути проблема з достатністю медичних працівників. 

“Ми можемо додати нових місць у лікарнях, можемо купити й встановити необхідне обладнання, забезпечити пацієнтів киснем, що й робимо послідовно від початку пандемії, однак ми не можемо просто імпортувати лікарів або якось ще додати їх за потребою стільки, скільки необхідно. Тому просимо всіх мешканців, всіх представників місцевої влади бути обачними та зі свого боку сприяти протидії поширенню пандемії”, – підкреслив заступник голови КОДА.

Станом на 1 жовтня зафіксовано 301 випадок захворювання на коронавірус серед педагогічних працівників та учнів разом, через що на самоізоляції знаходиться 164 окремі класи у 94 закладах освіти (4068 учнів та працівників). Повністю переведено на дистанційну форму навчання 26 закладів загальної середньої освіти, в яких  10037 учасників освітнього процесу. Це 4 заклади у м. Переяславі та Баришівській ОТГ, 3 школи у Обухівському районі, по 2 заклади у Білоцерківському, Яготинському районах та м. Білій Церкві, по 1 закладу у Володарському, Переяслав-Хмельницькому та Тетіївському районах, м. Василькові та Борисполі, Дівичківській, Ковалівській, Миронівській, Тетіївській, Студениківській ОТГ. Повернулися після самоізоляції 12008 учасників освітнього процесу.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Також зазначається, що 9 закладів дошкільної освіти, які перебували на карантині, повернулися до нормального режиму роботи.  Однак, ще в 6 закладах карантин продовжується. Особи, які контактували з ними проходять ПЛР-тестування. 

“Важливе питання – забезпечення дитячих садочків, шкіл, громадських місць усіма необхідними засобами для дезінфекції та збереження здоров’я людей. Обласна влада не може знати у щоденному режимі, у якій конкретно школі в області не вистачає масок, а в якій установі місцевого рівня не встановлені дезінфектори. Знати і контролювати це є завданням місцевої влади”, – зазначив заступник голови КОДА.

Київська облдержадміністрація звертається до всіх мешканців регіону з закликом берегти здоров‘я своє та своїх рідних та уникати місць скупчення людей.

“Також звертаємося до представників місцевого самоврядування, мерів міст, голів районів та ОТГ. Не ігноруйте карантинні обмеження, утримайтеся від проведення масових розважальних заходів, бо вони мають надто дорогу ціну – здоров‘я, а інколи, навіть, життя українців. Дайте відповідь передусім самим собі: чи готові ви взяти на себе таку відповідальність”, – сказав Торкунов.

Натомість обласна влада просить місцеву владу звернути увагу на збільшення автобусів на маршрутах, щоб люди могли дістатися до роботи, не порушуючи карантинних норм. 

Читайте: За добу від коронавірусу померли 8 мешканців Київщини

Фото: відкриті джерела

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кода, COVID-19, коронавірус, олег торкунов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.