четвер, 2 травня 2024 г.

Прокуратура спростовує версію депутатки Київміськради Ар’євої про невживання наркотиків, - ЗМІ

Прокуратура спростовує версію депутатки Київміськради Ар’євої про невживання наркотиків, - ЗМІ

Правоохоронці наполягають, що в організмі підозрюваної депутатки Київради Ярини Ар'євої одразу після скоєння ДТП з тяжкими наслідками було виявлено сліди вживання марихуани. Зазначається, що це підтвердила токсикологічна експертиза.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні видання “Українська правда” (УП) з посиланням на коментар речниці Київської міської прокуратури Надії Максимець.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Маючи дозвіл на розголошення даних досудового розслідування, пресслужба прокуратури спростовує заяви Ар'євої, покроково відтворюючи картину дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 27 листопада 2022 року в столиці", – зазначили в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Речниця прокуратури повідомила, що одразу після ДТП для проведення оглядів на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння, Ар’єву доставили до лікарні. 

“Лікарка виявила в неї візуальні ознаки наркотичного сп’яніння: почервоніння білкової оболонки очей, сухість в роті, підозрілість тощо. Клінічна картина була зафіксована у відповідному акті”, – зауважили в коментарі.

Максимець додає, що для перевірки цих доводів водійці запропонували здати відповідні аналізи для проведення лабораторного дослідження. Ємність із біологічними зразками була опломбована у присутності водійки. “За результатами цього дослідження в організмі Ар’євої виявили сліди канабіноїдів, про що був складений відповідний акт та висновок”, – йдеться в повідомленні.

Як зауважила в коментарі УП речниця столичної прокуратури, на початку грудня 2022 року підозрювана сама прийшла до медустанови, щоб отримати висновок її медичного огляду. Там їй повідомили, що під час ДТП вона перебувала у стані наркотичного сп’яніння.

“При цьому водійка не заперечувала цей факт, і також повідомила,  що дійсно вживала марихуану, яку їй дала подруга. У подальшому підозрювана розписалася про те, що вона отримала висновок її медичного огляду, додають у прокуратурі”, – зазначила речниця. 

Для перевірки первинних лабораторних досліджень була призначена судово-медична токсикологічна експертиза, яка повністю підтвердила попередні висновки.

Згідно з повідомленням ЗМІ, у клопотанні про обрання запобіжного заходу Ар’євій до Шевченківського районного суду Києва прокуратура просила помістити підозрювану під варту на 60 днів через її соціальні зв’язки і небажання співпрацювати зі слідством. Суд виніс рішення про домашній арешт на такий же строк. Прокуратура буде його оскаржувати. Зазначається, що на думку слідства, є підстави вважати, що Ар’єва, “використовуючи свій статус і зв’язки, може вплинути на потерпілу у вказаному кримінальному провадженні”.

Нагадаємо, 23 травня 2023 року правоохоронці повідомили про підозру депутатці Київської міської ради, у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння. Дорожня пригода сталася 27 листопада 2022 року в Києві. Водночас депутатка Київської міської ради від фракції “Європейська солідарність” Ярина Ар’єва яка скоїла в листопаді ДТП заперечила, що перебувала під наркотичними речовинами

Читайте: Підозрювана депутатка Київміськради Ар’єва заперечує, що скоїла ДТП під впливом наркотичних засобів

Як інформувала KВ, народний депутат Володимир Ар'єв  також прокоментував підозру, яку вручила прокуратура його доньці, депутатці Київської міськради Ярині Ар’євій.

Читайте: Володимир Ар'єв називає вручення підозри його доньці Ярині “очевидною помстою” за критику голови Офісу президента Єрмака

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, дтп, наркотики, підозра, арешт, депутатка, ярина ар’єва, володимир ар‘єв

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій