четвер, 28 березня 2024 г.

Проекти ГБ Києва 2022/2023: реновація спортивного майданчику та створення сучасних кабінетів в навчальних закладах

Проекти ГБ Києва 2022/2023: реновація спортивного майданчику та створення сучасних кабінетів в навчальних закладах

Розпочався прийом проектів на участь в Громадському бюджеті (ГБ) Києва на 2022/2023 сезон. З перших проектів, що надійшли до Громадської бюджетної комісії п'ятого скликання (ГБК-5), можна виокремити, як найцікавіші, два освітніх проекта в Оболонському та Дніпровському районах, а також реновацію занедбаного спортивного майданчику в Деснянському районі.

Про це KV стало відомо з аналізу члена ГБК-5 Юрія Тимофєєва.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Проект №6 “Інноваційне мультимедійне обладнання кабінету НВК 299”. Поданий Олександром Уколенком в тематиці “Освіта, громадянське суспільство” і локалізований в Оболонському районі (вул. Маршала Тимошенко, 2-Б). Очікуване фінансування складає 189 тис. 462 гривень. Відповідальним підрозділом заплановано управління освіти Оболонської райдержадміністрації (РДА), яке очолює Наталія Вахнюк.

Основна проблема, яку має вирішити проект, полягає в тому, що у більшості навчальних закладів Києва відсутні кабінети, які повністю обладнані сучасними засобами для вивчення сфери STEM та проведенням науково-пізнавальних лекцій та занять для школярів. Запропоноване автором проекту рішення призведе до утворення сучасного  науково-освітнього простору, який допоможе навчатись цікаво та створить позитивний настрій, що буде сприяти зростанню успішності у вивченні різних дисциплін. Створення інноваційного смарт-кабінету дасть змогу дітям навчитись критично мислити, а також експериментувати, представляти свої дослідницькі проекти перед громадою. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Проект №7 “Футбол – баскетбол – волейбол”. Поданий Жанною Слободенко в тематиці ЖКГ (Комунальне господарство, енергоефективність) і локалізований в Деснянському районі Києва (просп. Лісовий, 5). Очікуване фінансування складає 1 млн 482 тис. 699 гривень.

На просп. Лісовий, 5, розташовано занедбаний спортивний майданчик, огорожа та покриття якого знаходяться в аварійному стані. Пропонується будівництво спортивного майданчику, який надасть можливість всім бажаючим безкоштовно займатись футболом, баскетболом і волейболом. 

Проект №10 “Сучасний кабінет географії для учнів українського коледжу ім. В. О. Сухомлинського”. Поданий Вікторією Уколенко в тематиці “Освіта, громадянське суспільство” і локалізований в Дніпровському районі Києва (вул. Митрополита Шептицького, 5-А). Очікуване фінансування складає 295 тис. 481 гривень.

Причина виникнення проекту полягає у відсутності в закладі сучасного оснащення кабінету географії. Створення кабінету з таким оснащенням дозволить вивчати географію на високому рівні близько 400 учнями щотижня. Крім того, на базі кабінету можливе утворення географічного зібрання, в якому учні зможуть ділитися досвідом , спілкуватися на географічні теми тощо. 

Нагадаємо, ГБ Києва стартував в 2017 році. Проекти ГБ фінансуються за рахунок бюджету столиці та надаються до ГБК, де проходять аналіз, подаються на громадське голосування і ті, хто переміг, отримують фінансування, за яке несуть відповідальність розпорядники бюджетних коштів.

Читайте: Громбюджет Києва без модуля: КП “ГІОЦ” знов не впорався зі своєю роботою

Фото: сайт Громадського бюджета Києва

КиевVласть

Юрій Тимофєєв

Теги: новости киева, громадський бюджет києва общественный бюджет киева, гб 20222023, спортивная площадка на лесном проспекте 5, кабинет географии, колледж имени сухомлинского, мультимедийное оборудование нвк 299

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій