вівторок, 7 травня 2024 г.

Правоохоронці затримали жителя Київщини, який продавав “білі білети”

Правоохоронці затримали жителя Київщини, який продавав “білі білети”

Столичні правоохоронці затримали 29-річного мешканця Київщини, який за 9 тис. доларів продавав так звані “білі білети”. Чоловік надавав “клієнтам” медичні довідки про визнання їх непридатними до військової служби, що надавало їм можливість безперешкодного перетину держкордону. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Оперативники управління карного розшуку та співробітники кримінального аналізу столичного главку поліції разом зі слідчими Святошинського районного управління поліції, працівниками Служби безпеки України за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури та силової підтримки полку поліції особливого призначення задокументували незаконну діяльність місцевого мешканця, який під час дії воєнного стану організував злочинну схему щодо безперешкодного перетину держкордону України чоловікам, які підлягають мобілізації, шляхом надання медичних документів про визнання останніх непридатними до військової служби”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що організатором злочинної схеми виявився 29-річний мешканець Київської області, який раніше не мав проблем із законом. В ході досудового розслідування встановлено, що за допомоги корупційних зв’язків чоловік надавав “клієнтам” медичні довідки про визнання їх непридатними до військової служби, що надавало їм можливість безперешкодного перетину держкордону.

“Задокументовано, що за надання незаконних послуг так званих “білих білетів” порушник отримував по 9000 доларів США. Під час проведення ним чергової “незаконної” угоди фігуранта було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – додають в поліції.

Також поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка, під час якого виявили та вилучили пістолет, автомат, набої та чорнові записи. Все вилучене направлено на проведення експертизи.

За процесуального керівництва прокуратури слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчинене з корисливих мотивів. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, слідчі Деснянського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України (СБУ) задокументували отримання неправомірної вигоди посадовцем та під час обшуків вилучили з його кабінету і з помешкання майже 90 000 доларів. Зазначається, що керівник медзакладу обіцяв бажаючим організувати проходження медичної комісії, за результатом якої буде видана довідка щодо непридатності до військової служби. 

Читайте: У столиці затримали завідувача медзакладу, який за 3 тис. доларів продавав довідки про непридатність до військової служби  

Фото: Поліція Києва

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, підозра, хабар, поліція києва, поліція києва, служба безпеки україни, позбавлення волі, військовий квиток

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій