четвер, 25 квітня 2024 г.

Посол США та голова Сенату Французької Республіки відвідали Київщину після нашестя “руского міра” (фото)

Посол США та голова Сенату Французької Республіки відвідали Київщину після нашестя “руского міра” (фото)

Сьогодні, 8 липня, в Макарів Київської області завітала Посол США в Україні Бріджит Брінк. Водночас Бородянку і Бучу відвідав голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Макарівської селищної ради та інформації пресслужби Верховної Ради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні в Макарів завітала Посол США в Україні Бріджит Брінк. Світ на власні очі має бачити весь той жах, який чинить російська армія в Україні, наслідки бойових дій у вигляді поламаних доль тисяч людей, знищених будинків, лікарень, шкіл, садочків, ту біду, що несе в собі клятий “руській мір”, – повідомили в селищній раді.

У Макарові подякували пані Бріджит за підтримку і запевнення в тому, що США й надалі допомагатиме Україні у нерівній боротьбі проти російських агресорів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також сьогодні, 8 липня, в Україну з робочим візитом прибув Голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше. Французький політик відвідав Бучу і селищі Бородянку.

Голова французького Сенату заявив, що після візиту на Київщину члени делегації "не їдуть звідси такими, як сюди приїхали, бо побачене надзвичайно вразило".

Він зауважив, що важливо, аби винні у скоєнні воєнних злочинів – представники рф та її керівництво – понесли відповідальність.

"Неможливо бути постійним членом Ради безпеки ООН, але водночас робити так, аби жодна з тих цінностей, на яких грунтується сучасний світовий порядок, не була дотримана, як це сталося у Бучі. Ми маємо надавати Україні більшу підтримку у військовій сфері", – цитує заяву політика пресслужба ВР.

Жерар Ларше повідомив, що місто Дюнкерк на півночі Франції висловило ініціативу щодо встановлення прямих побратимських зв’язків із Бучею.

Нагадаємо, 1 червня посол США в Україні Бріджит Брінк відвідала Гостомельський аеропорт. Це була перша поїздка Бріджет Брінк за межі Києва. До Києва новий посол США прибула 29 травня.

Читайте: Новий посол Бріджит Брінк прибула до Києва

Президент Франції Еммануель Макрон відвідав Київщину 16 червня.

Читайте: Макрон, Шольц, Драгі та Йоганніс відвідали Ірпінь на Київщині

Фото: Макарівська селищна рада, ВР

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини київщини, новини київської області, війна, агресія рф, буча, сша, бородянка, макарів, візит, делегація, франція, Бріджит Брінк, посло США, голова сенату, Жерар Ларше

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.