п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Порошенко зачищает под себя Рыбальский остров, - журналист

Порошенко зачищает под себя Рыбальский остров, - журналист

Руководству Службы внешней разведки Украины приказано освободить офис на ул. Нагорной (Шевченковский район), потому что туда переезжает ГУ разведки Минобороны, которое сейчас базируется на Рыбальском острове (на фото). Есть предположение, что таким образом президент Петр Порошенко расчищает Рыбальский остров под строительство элитной недвижимости.

Об этом KV стало известно из сообщения киевского журналиста Станислава Речинского в Facebook.

“Характерная такая новость. Новоназначенный руководитель СВРУ (Служба внешней разведки Украины, - KV) Егор Божок дал команду своим подчиненным освободить офис разведки на ул. Нагорной. Потому что туда переезжает военная разведка из места расположения своей части на Рыбальском острове. Не вся, руководство. И, таким образом, весь Рыбальский остров становится собственностью Петра Алексеевича (Порошенко, - KV)”, - пишет журналист.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Он полагает, что оформлено это будет “липовым актом о хреновом состоянии зданий на Рыбальском для военной разведки”. “Ж - жадность, это доминирующая эмоция нашего Президента. Но по доминирующей эмоции и будут бить, потому что это наиболее болезненно. Думаю, что блокада "Рошена" -  это только начало. Скоро будут жечь. И это будет больно для Петра Алексеевича по двум причинам. Во-первых, финансово больно, во-вторых - репутационно. Ну и для того же Госдепа -  горящие по стране "Рошены" - убедительнее любой социологии”, - резюмировал Речинский.

Напомним, на Рыбальском острове находятся “Кузня на Рыбальском” (бывшая “Ленинская кузня”) и клуб “5 элемент”, которые принадлежат Петру Порошенко. Также на Рыбальском с переменным успехом ведется строительство жилых кварталов, с которыми связан бывший замдиректора Департамента градостроительства и архитектуры Киевской горгосадминистрации (КГГА) Андрей Ваврыш. Именно его фирма “Terra Project” допустила грубые нарушения при проектировании детального плана территории (ДПТ) Рыбальского. К слову, бывшая подчиненная Ваврыша Анна Бондарь этим летом ушла работать в Администрацию президента.

Неоднократно утверждалось, что строительство жилмассива на Рыбальском острове ведется в интересах Петра Порошенко и Игоря Кононенко. В начале с.г. Киевсовет хотел выделить дополнительные 625,3 млн гривен на строительство Подольско-Воскресенского мостового перехода. Но, как выяснилось, суетились депутаты ради одной цели - облегчить жизнь застройщикам Рыбальского острова.

Напомним, вчера, 28 октября представители организации “Рух визволення” заблокировали логистический центр компании “Рошен” в Яготине (Киевская обл.) и в Виннице.

Активисты призывают не покупать товары в магазинах “Рошен”, не пользоваться услугами его страховых компаний, банков и вообще - не давать ни одной гривны 104 компаниям, указал в декларации президента Порошенко.

Читайте:Ваврыш помогает Порошенко освоить Рыбальский остров (документ)

Фото: wikimapia.org

KиевVласть

Алексей Алтынов

Теги: новости киева, порошенко, рошен, яготин, ваврыш, рыбальский остров, служба внешней разведки, рух визволення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.