п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Попри минулорічний скандал у Вишневому знову намагаються виділити гроші на новий офіс мерії

Попри минулорічний скандал у Вишневому знову намагаються виділити гроші на новий офіс мерії

КП “Головне управління комунального господарства” Вишневої міської ради Бучанського району 27 березня знову оголосило тендер на реконструкцію занедбаного кінотеатру під офіс мерії за 186 млн гривень. Проте анонімні фірми вже жаліються на вимоги, які вважають дискримінаційними.

Про це, як передає KВ, йдеться у розслідуванні “Наші гроші” з посиланням на оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як йдеться у розслідуванні, півроку тому комунальне підприємство замовило ТОВ “Максима Буд” реконструкцію колишнього кінотеатру по вул. Святошинська, 11 за 193 млн гривень. Згідно тендерної документації, його мали перетворити на чотириповерхову громадську будівлю з індустріальним опорядженням фасадними і світлопрозорими панелями, де мали бути споруда цивільного захисту на 250 осіб, центр надання адміністративних послуг, кабінети органів місцевого самоврядування, сесійний зал міськади Вишневого і музей-виставкова зала.

“Ціни деяких будівельних матеріалів у кошторисі тоді були дуже завищеними. Тільки по виявлених “Нашими грошима” позиціях переплата могла становити більше 5 млн гривень. Угоду розірвали без оплати за згодою сторін через кілька годин після публікації “Наших грошей””, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Натомість КП через чотири місяці знову оголосило тендер на реконструкцію. Воно трохи знизило очікувану вартість на 7 млн грн – зі 193 млн грн до 186 млн грн. У запитаннях до процедури анонімні фірми вже жаліються на вимоги, які вважають дискримінаційними.

По-перше, скаржаться на вимогу щодо надання акту візуального огляду об’єкта за підписами представників сторін. Скаржник заявив, що телефон уповноваженої особи було вимкнено, як і будь-які інші телефони замовника у відкритих джерелах. Замовник відповів, що телефон уповноваженої особи доступний лише в її робочий час і що міг статися збій у мобільному зв’язку. Мовляв, можна звернутися на сайт чи електронну пошту або приїхати на об’єкт.

По-друге, вимагався сплачений статутний капітал не нижче 999 999,99 грн. Анонімна фірма не розуміла, чому саме це підтверджує можливість виконати договір. Замовник відповів, що тендер не передбачає аванс, тому “розмір статутного капіталу характеризує можливості учасника виконати заявлені роботи та підтверджує його фінансову спроможність”. 

Нагадаємо, у листопаді 2023 року KВ інформувала, що КП “Головне управління комунального господарства” Вишневої міськради Бучанського району за результатами тендеру замовило реконструкцію нежитлової будівлі по вул. Святошинській у м. Вишневе за 193,3 млн гривень у ТОВ “Максима Буд”. Ця сума є завищеною, оскільки ймовірна загальна переплата по тендеру може сягати 5 млн гривень.

Через декілька днів KВ повідомила, що історія з реконструкцією у Вишневому за 193 млн гривень аварійного кінотеатру “Промінь” під будівлю мерії та ЦНАПу отримала несподіваний поворот. Обласна влада “рекомендувала” владі цього міста від таких планів під час війни відмовитися, після чого відповідний договір підряду було розірвано. Здавалося, цього всі і хотіли: місцеві вимагали зупинити цю закупівлю, мовляв, по-перше, у місті вистачає і більш нагальних проблем, а по-друге, триває війна і коштів насамперед потребує армія. Тоді в міськраді виправдовувалися, що без цієї реконструкції вона буквально опиниться на вулиці, адже орендовану нею будівлю необхідно негайно звільнити через її продаж в приватні руки. Тепер з відміною тендеру на реконструкцію закинутого кінотеатру, питання подальшого розташування мерії Вишневого постає ще гостріше, тому далі буде. 

Читайте: Чому під час війни у Вишневому вирішили зводити нову будівлю мерії та що завадило таким планам

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини київщини, новини київської області, prozorro, публічні закупівлі, тендери, бучанський район, реконструкція, вишневе

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій