п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Попасна на Луганщині повністю знищена та окупована рашистами

Попасна на Луганщині  повністю знищена та окупована рашистами

Попасна на Луганщині повністю знищена та окупована рашистами. ЗСУ відійшли на попередньо заготовлені рубежі оборони, аби максимально вберегти живу силу та техніку.

Про це KВ стало відомо з повідомлення 24 каналу з посиланням на члена комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони Федора Веніславського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Попасна, фактично, повністю знищена. Наші Збройні Сили відійшли на попередньо заготовлені рубежі оборони, аби максимально вберегти живу силу та техніку",– повідомив Веніславський.

Веніславський зазначив, зараз російські окупанти намагаються з боку окремих районів Луганської та Донецької областей атакувати українські міста в напрямку Сєвєродонецька, Слов'янська та Барвінкового. Так ворог прагне оточити наше угрупування Об'єднаних сил.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Це їхня мета. Узяти під контроль території Луганської та Донецької областей в адміністративних межах",– зауважив Веніславський.

Він також наголосив, що також ворог укріплює свої позиції на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, аби не дозволити нашим Збройним Силам швидко просуватися.

Довідка: Попасна – невелике містечко в Луганській області, в якому раніше проживало майже 20 тисяч людей. Починаючи з 2014 року, місто було під контролем то росії, то України, але в результаті його вдалося відбити в окупантів. Після того, як було підписано Мінські угоди, Попасна опинилася на лінії фронту і її регулярно обстрілювали. Українські війська у цьому регіоні створили собі спеціальний укріплений район.

Після того, як почалося повномасштабне вторгнення росії до України, бої за Попасну не зупинялися з початку березня. Саме сюди російська армія стягнула основні на сьогоднішній день сили. Військові аналітики зазначають, що там перебувають понад 50 батальйонних тактичних груп, у кожній з яких по тисячі солдатів. Американські фахівці зазначають, що ЗСУ не здається і відступає лише тоді, коли бачить, що захищати вже нема чого, а самі вони можуть опинитися в оточенні. Приблизно така сама ситуація у квітні сталася з містом Кремінна.

Втрата контролю над Попасною може сильно зашкодити цьому напрямку української армії. Через те, що місто знаходиться на височині, область у радіусі 30 км легко обстрілюється російськими військами. На другому етапі війни росія застосовує масовані обстріли. Рух углиб країни йде поступово. При цьому на першому етапі вони намагалися швидко прорватися за допомогою танкових колон, але така тактика не принесла необхідного результату.

Контроль над Попасною дає рф можливість перегрупувати свої війська і вибрати черговий напрямок, у якому буде завдано нового удару. Водночас ситуація має свої недоліки для росії. Лінія постачання більш розтягнута через просування клином. Тому боєприпаси, техніку та продовольство постачати набагато складніше.

Читайте: Рашисти можуть нанести ракетні удари по Києву та області з білорусі та Чорного моря (відео)

Фото: соцмережі

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини україни, війна, рф, окупанти, зсу, рашисти, луганщина, бої, попасна, федір веніславський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій