неділя, 5 травня 2024 г.

Полк ССО “Азов” став окремою штурмовою бригадою в складі Сухопутних військ ЗСУ

Полк ССО “Азов” став окремою штурмовою бригадою в складі Сухопутних військ ЗСУ

Сили спеціальних операцій полку "Азов" стали Третьою окремою штурмовою бригадою в складі Сухопутних військ ЗСУ. Їхній бойовий шлях розпочинається у найгарячішій точці війни – на Бахмуті.

Як передає KВ, інформацію про це бригада оприлюднила у YouTube

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Прийшов час офіційно заявити про новий етап розвитку нашого азовського підрозділу – ССО АЗОВ розширюється, змінює назву та продовжить бити ворога вже як бригада. Наш бойовий шлях розпочався з добровольчого загону територіальної оборони 24 лютого 2022 року, створеного ветеранами підрозділу полк “Азов” та представниками Азовського руху. З перших годин повномасштабного вторгнення в Україну російської армії ТРО АЗОВ обороняв країну, захищаючи Київ та Київщину. Вже навесні підрозділ був переформатований, і як ССО АЗОВ ми знищували ворога на Запорізькому напрямку, звільняли Херсон та гартувалися у запеклих боях на Донеччині. У кривавій війні, з якою ворог прийшов на нашу землю, ми без упину вдосконалюємо свої військові вміння і професіоналізм. Водночас, ми постійно зростаємо чисельно, приймаючи та вишколюючи в наших лавах високомотивованих бійців, готових до важкої боротьби за незалежність України. Тож сьогодні офіційно повідомляємо про те, що ССО АЗОВ розширюється до бригади. Відтепер ми – 3 окрема штурмова бригада Сухопутних військ Збройних сил України”, – йдеться у повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Наша міць  – у високомотивованих та ідейних бійцях, наша сила у тому, що підрозділ створений на тих же засадах, що й найефективніша бойова одиниця сил оборони України – ОЗСП “Азов”, який показав сталеву стійкість під час оборони Маріуполя. Еволюція азовського підрозділу в складі ЗСУ триватиме й надалі. Воїнську майстерність, холодну лють до ворога та прагнення звільнити своє ми втілимо в боротьбі з окупантами на шляху до нашої остаточної перемоги. Тож сьогодні офіційно повідомляємо про те, що ССО АЗОВ розширюється до бригади. Відтепер ми – 3 окрема штурмова бригада Сухопутних військ Збройних сил України”, – додається у повідомленні.

Засновник та перший командир полку "Азов", полковник Національної гвардії України Андрій Білецький повідомив, що бойовий шлях бригади розпочинається з найскладнішого напрямку – Бахмуту. 

Нагадаємо, підтримати бійців можна, переказавши кошти “Благодійному фонду “ПІДТРИМАЙ АЗОВ”. Благодійний фонд працює на підтримку всіх напрямків допомоги бойовим підрозділам на передовій, а також допомагає пораненим героям, родинам загиблих.

Реквізити для переказів в гривні: одержувач: БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПІДТРИМАЙ АЗОВ”. Код Одержувача: 44886804. 

Банк АТ “ОТП Банк” в м. Київ, МФО 300528. Рахунок №: UA343005280000026005000022911.

Нагадаємо також, що станом на 337-й день російського широкомасштабного вторгнення, зазнаючи численних втрат, ворог не припиняє наступальних дій на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Протягом минулої доби противник завдав 37 авіаційних та 10 ракетних ударів, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Дніпро та Запоріжжя. Здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, під ураження потрапили і житлові будинки у Херсоні. Є велика небезпека подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Читайте: Сили оборони вночі знищили всі 24 дрони “Шахед-136”, запущені ворогом, – Генштаб ЗСУ

Фото: скрін

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини україни, війна, зсу, азов, захист україни від російського загарбника

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій