п'ятниця, 17 травня 2024 г.

Поламався сайт місцевих петицій E-Dem (оновлено)

Поламався сайт місцевих петицій E-Dem (оновлено)

Перестав працювати сайт місцевих петицій E-Dem, який позиціонується як “платформа електронної демократії”. Цей сайт було створено в рамках швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP), який реалізується Фондом “Східна Європа” у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за гроші Швейцарії. Після листування KВ з технічною службою сайту, частину проблем було усунуто.

Про це KВ стало відомо в процесі користування сайтом E-Dem.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Сайт не працює вже не перший день. Система не верифікує навіть зареєстрованих користувачів, навіть через ID-banking.

До цього збої в системі E-Dem почалися в алгоритмі верифікації користувачів через електронну пошту.

Контактний телефон, вазаний на сайті E-Dem, не відповідає. У фонді “Східна Європа” повідомили, що, скоріш за все, сталась якась система помилка на сайті і порекомендували надіслати запит мейлом.

KВ надіслала мейл на сайт E-Dem і розраховує на найшвидший ремонт сервісу місцевих петицій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Єдину систему місцевих петицій створено в рамках швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP), що реалізується фондом “Східна Європа” у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування (нині – Міністерство цифрової трансформації України) та фінансується Швейцарією.

Як сказано на сайті, мета створення системи – допома органам місцевого самоврядування, надавши їм готове технічне рішення та пакет проектів місцевих нормативно-правових актів для забезпечення виконання норм закону №577-VIII щодо електронної петиції. 

“Партнери програми переконані, що впровадження якісної уніфікованої системи допоможе містам заощадити кошти, які міста мають передбачити для створення такої системи власноруч, та спрямувати їх на вирішення найбільш нагальних для місцевих громад проблем… Програма, що реалізовуватиметься у 2015-2023 рр, спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалювати якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть розвитку соціальних інновацій в Україні”, – сказано в самопрезентації E-Dem.

Наразі на платформі представлені десятки українських громад, серед них чимало громад Київщини.

UPD. Після отримання е-мейл від KВ технічна служба сайту оперативно його відремонтувала. Проте проголосувати за допомогою указання електронної пошти (без реєстрації через ID-banking і через створення кабінету) – неможливо.

Згодом редакція отримала листа від команди, що супроводжує сайт E-Dem, в якому, зокрема, сказано, що скарги на роботу сайту почали надходити 14 серпня, після чого інформацію було передано розробникам, які, за словами авторів листа, виправили баги.

“... для третини всіх громад, підключених до платформи, спосіб авторизації через електронну пошту і телефон не доступний (для уникнення фальсифікацій – це закріплено їхніми місцевими положеннями)... Сам портал працював та дозволяв підписувати і подавати петиції:

- для нових користувачів: через реєстрацію в єдиному кабінеті e-dem.ua (BankID, КЕП, Дія.Підпис).

- для раніше зареєстрованих користувачів: за допомогою входу через електронну пошту і пароль, які зазначались раніше при реєстрації (прим. KВ: ці системи вдень теж давали збої).

Всі звернення, отримані на пошту підтримки, опрацьовані. І користувачам надана допомога з авторизацією. Станом на зараз, проблема вже вирішена командою розробників. І листи про підтвердження реєстрації мають надходити новим користувачам”, – сказано в листі від імені швейцарсько-українську Програми EGAP, що виконується фондом "Східна Європа", яка запровадила та підтримує E-Dem.

Фото: скрін сайту

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини україни, електронні петиції, міністерство цифрової трансформації України, e-dem, уряд швейцарії, фінансування швейцарії, фонд східна європа, місцеві петиції

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій