неділя, 5 травня 2024 г.

Події у Брянській області росії є внутрішнім протистоянням всередині ворожої країни, - ГУР МО

Події у Брянській області росії є внутрішнім протистоянням всередині ворожої країни, - ГУР МО

Країна-агресор каже, що у її Брянській області “працювали” українські диверсанти. Офіційний Київ це заперечує. В Головному управлінні розвідки (ГУР) звертають увагу на “колосальну” кількість різних внутрішніх конфліктів всередині росії, а отже ймовірність внутрішніх протистоянь і, відповідно, маніпуляцій, щоб звинуватити Україну в проникненні на територію рф. В Офісі президента Зеленського цю історію сприйняли як провокацію, а українські прикордонники запевнили: Україна – не агресор.

Про це KВ стало відомо з офіційних та неофіційних повідомлень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Так звана Російська Федерація – це абсолютно нестабільне утворення з колосальною кількістю внутрішніх конфліктів: міжнаціональних, соціальних, політичних. І справді, мають місце, зокрема, ось такі речі, що говорить про протистояння в середині самої Російської Федерації між громадянами самої Російської Федерації", – наводить слова речника ГУР Андрія Юсова “Суспільне”.

Йдеться про те, що очільник російської Брянської області Олександр Богомаз і тамтешня Служба безпеки (ФСБ) стверджують, мовляв, у прикордонний Климовський район області проникли українські диверсанти. 

За заявою “губернатора” згаданої російської області, у селі загинула одна людина і поранено дитину. Після цього телеграм-канали почали розповсюджувати інформацію про те, що диверсійна група обстріляла шкільний автобус. Загиблий начебто був водієм цього автобуса та помер на місці, а десятирічна дівчинка нібито померла у лікарні, переказує події в медіапросторі BBC News Україна.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Опівдні 2 лютого з'явилося відео, на якому четверо чоловіків у військовій формі з жовтими пов'язками на рукавах називають себе бійцями "російського добровольчого корпусу", які прийшли до Брянської області "не як ДРГ, а як "визвольна армія на свою рідну землю". 

Там видно табличку "фельдшерсько-акушерський пункт", на неї вказує один із бійців як доказ того, що відео записано з Брянської області рф.

В Офісі Президента України Володимира Зеленського повідомлення про українських диверсантів назвали "класичною провокацією": “Україна не атакує територію Росії! Україна не відправляє туди ДРГ і не вбиває цивільних людей! Україні цього не потрібно!”.

"Те, що зараз розганяють російські пабліки щодо якоїсь української ДРГ на території Росії можу сказати – Україна не агресор, наша основна задача оборона і захист від країни-окупанта", – заявив, у свою чергу, речник українських прикордонників Андрій Демченко.

Читайте: У Запоріжжі рятувальники все ще шукають людей під завалами після нічного удару росіян по житловій багатоповерхівці, – ДСН

Фото: BBC News Україна

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, гур, дрг, головне управління розвідки, дезінформація, прикордонна служба, російський фейк

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій