четвер, 18 квітня 2024 г.

Після звільнення заступника міністра Лозинського, затриманого на хабарі, президент Зеленський анонсував нові звільнення (відео)

Після звільнення заступника міністра Лозинського, затриманого на хабарі, президент Зеленський анонсував нові звільнення (відео)

Президент Володимир Зеленський прокоментував звільнення заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, назвавши сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості.

Про це KВ стало відомо зі звернення президента Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні Кабінет Міністрів України звільнив з посади заступника міністра, який був викритий співробітниками НАБУ. У правоохоронців є всі можливості, щоб провести розслідування і направити це провадження до суду”, – сказав Зеленський. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зеленський наголосив, що такі дії повинні бути сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості. Також він запевнив, що зараз основна увага – питанням оборони, зовнішній політиці, війні. 

“Але це не означає, що я не бачу і не чую, що говорять у суспільстві на різних рівнях. І цей тиждень буде часом відповідних рішень. Уже підготовлених. Не хочу зараз анонсувати, але все це буде справедливо. У кожній ситуації будемо детально розбиратися. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових”, – додав Зеленський. 

Президент запевнив, що суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить потужні необхідні кроки і це не щось тимчасове, це реальне реагування. Це те, чого ми всі очікуємо від наших інституцій, від держави

“Я дякую правоохоронцям, які захищають закон і державні інтереси, що забезпечують справедливість! І дякую журналістам, які розбираються з усіма фактами і встановлюють повну картину! Ми всі маємо – кожен своє – робити для нашої єдності. Сила суспільства і міцність держави поєднуються саме справедливістю”, – наголосив Зеленський. 


Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили та припинили діяльність організованого злочинного угруповання (ОЗУ) з розкрадання бюджетних коштів. До складу ОЗУ входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Детективи затримали його під час отримання 400 тис. доларів хабара. У Мінінфраструктури підтвердили затримання в.о. міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського. Вчора також стало відомо, що Кабінет Міністрів Дениса Шмигаля звільнив Лозинського з займаної їм посади. 

Читайте: Заступника міністра розвитку громад Лозинського викрили на одержанні 400 тисяч доларів хабара при закупівлях генераторів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, володимир зеленський, Кабінет Міністрів, денис шмигаль, василь лозинський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій