четвер, 2 травня 2024 г.

Підозра “горілчаному королю” Черняку від СБУ: Черняк все спростовує

Підозра “горілчаному королю” Черняку від СБУ: Черняк все спростовує

Служба безпеки України 29 грудня повідомила про оголошення підозри власнику одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгену Черняку. Бізнесмену інкримінують фінансування збройної агресії рф. Черняк заперечує обвинувачення щодо себе та своїх компаній.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ) та заяви Євгена Черняка на своїй Facebook – сторінці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомили в СБУ, компанії Черняка продовжили вести бізнес із країною-агресором. Упродовж 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету росії близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

“Задокументовано, що підприємства підозрюваного, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію”, – зазначили у спецслужбі.

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топ менеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Черняк заперечив обвинувачення щодо себе та своїх компаній. Він зазначив, що у рф з 2014 року діють санкції проти його компанії Global Spirits, тож мати активи компанія на території росії не могла. Ліцензію на виробництво та дистрибуцію продукції на ринку росії нібито відкликали 24 лютого 2022 року.

Також бізнесмен запевнив, що його компанія виграла суд на Кіпрі та “заборонила судовим рішенням європейського суду у будь-якому вигляді використовувати торгові марки, додатково юридично закріпивши відкликання ліцензії”.

“У документах справи йдеться не про сплату податків в рф, а про деякі підприємства в Середній Азії, Грузії та Азербайджані. Я не був і не є зараз власником чи посадовцем цих підприємств, ніколи не орендував їх, ніхто з менеджменту компанії не є посадовцем або вигодонабувачем компаній і заводів зазначених у справі і, відповідно, не міг нічого купувати чи продавати”, – запевнив Черняк.

Також він нагадав, що знаходиться у рф в розшуку та у заочному арешті, так що або щось платити чи продавати йому ні з юридичних норм, ні з етичних міркувань неможливо.

Черняк додав, що вже 12 років живе за межами України, але з початку війни повернувся з Америки.  "...був у Варшаві, працював волонтером на гуманітарному складі та возив біженців, мам із дітьми з кордону до хостелів, робив що міг тоді, збирав донати і відправив понад сто фур гуманітарки до рідного Запоріжжя”.

“...готовий відповісти на будь-які питання у справі, нікуди не ховаюся як не ховається і ніхто з людей компанії, всі готові до пояснень, щоб розвіяти цей юридичний маразм, у якому їх намагаються звинуватити”, – написав він. 

Довідково: Бізнесмен Євген Черняк є генеральним директором холдингу "Global Spirits", яка є власником підприємств з виробництва горілки, настоянок, бренді, вин, ігристого вина, вермутів та слабоалкогольних напоїв. Власні бренди: Хортиця, Blagoff, Мороша, Медовуха”, Первак, Oreanda, San Marino, Shustoff, Чайка, Десна, Аркадія, Мікадо. 

Читайте: Екс-нардеп від Святошино Олександр Третьяков був в Україні востаннє в квітні минулого року

Фото: Facebook Євгена Черняка

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: війна, сбу, агресія рф, овини україни, горілка, хортиця, євген черняк, горілчаний король, Global Spirits

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій