неділя, 28 квітня 2024 г.

Перша громада в Києві перейшла з упц мп до ПЦУ- громада храму Покрови Пресвятої Богородиці на Бортничах (фото, відео)

Перша громада в Києві перейшла з упц мп до ПЦУ- громада храму Покрови Пресвятої Богородиці на Бортничах (фото, відео)

Перша християнська громада в Києві перейшла зі складу упц мп до Православної Церкви України (ПЦУ). Це громада храму Покрови Пресвятої Богородиці на Бортничах. Наразі віряни охороняють храм від проросійських провокаторів, фіксують збитки, яких завдали храму московські попи, та планують відновлення церкви.

Про це KВ стало відомо від представників громади храму Покрови Пресвятої Богородиці на Бортничах (Київ), сюжету “5 каналу”, а також заяви лідера “Братства” Дмитра Корчинського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Храм Покрови Пресвятої Богородиці знаходиться в Бортничах за адресою вул. Левадна, 23. 

18 червня громада вірян на зборах вирішила, що переходить з-під влади московської церкви до ПЦУ. Попри супротив настоятеля храму, віряни пройшли всі юридичні етапи перереєстрації і вчора, 5 вересня, з усіма документами прийшли до церкви.

Нечислені громадяни, зомбовані пропагандою московського патріархату, намагалися чинити спротив, але недовго. Дмитро Корчинський зазначив, що представники “Братства” допомогли вірянам-українцям уникнути силового протистояння.

“Це, мабуть, вперше, коли представники поліції не заважали українським патріотам робити свою справу”, – сказав лідер “Братства”.

Ймовірно тому що всі дії віряни ПЦУ завбачливо узгодили з керівництвом району, зокрема – поліції та СБУ. Крім представників “Братства”, вірян підтримали ветерани ЗСУ та патріотично налаштовані громадяни.


“Адепти росії навіть привели з собою військового капелана, який активно їздить на передову та волонтерить – щоб той підтримав проросійських сепаратистів під виглядом “бог для усіх один”. Але серед вірян-українців випадково опинився безпосередній команди цього капелана. То ж капелан, якого московити намагались використати в своїх цілях, знітився і швидко зник”, – розповів KВ один з учасників історії.

Віряни ПЦУ дозволили московським попам і їхнім служкам забрати всі особисті речі, свічки тощо. “Навіть дві лавки з церкви забрали”, – додав ще один учасник події.

Всередині храму віряни побачили безлад і розгардіяш. Було знайдено ікони всеросійського імператора миколи другого та його дружини та купу проросійської та відверто пропагандистської літератури. Всі ці докази було вилучено слідчими СБУ та Нацполіції.

Таким чином, громада храму Покрова Пресвятої Богородиці на Бортничах стала першою громадою в Києві, яка вийшла з упц мп і увійшла до ПЦУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Церква дуже занедбана всередині. Старовинних ікон немає. Коштовних ікон немає. Ті ікони, що є, більше схожі на картини. Ба більше, сьогодні (6 вересня, – KВ) приходили інспектори ДТЕК і хотіли відрізати церкву від енергопостачання, бо попереднє керівництво храму з березня не платило за електроенергію”, – розповів KВ один з активних учасників процесу.

Зараз храм перебуває під цілодобовою охороною фірми “Шериф”.

Перший храм Покрови Пресвятої Богородиці було збудовано на початку XVIII століття, але в 1930-ті роки більшовики зруйнували його. Храм було відновлено в дерев’яному вигляді після закінчення Другої світової війни, після чого його декілька разів перебудовували. У будинку на церковній садибі нібито облаштовано ще один храм – Серафима Саровського, проте зараз він схожий не на храм, а на кубло безхатченків, наркоманів і злочинців.

Нагадаємо, в історії цього храму вісім років тому був дуже скандальний, якщо не відверто сатанинський сюжет: в березні 2015 року місцевий священик Микола Наслудов викопав тіло своєї померлої дружини, оголосив їх святою та виставив в храмі для поклоніння. Декілька десятків вірян упц мп навіть поклонялись мертвій. Але коли тіло почало нестерпно смердіти, деякі віряни поскаржились в органи правопорядку, священика затримали, проте в 2017 році суд визнав його невинним.

Читайте: У Києві після втручання нардепів та СБУ з воріт Покровського монастиря УПЦ МП зняли зображення Миколи II

Фото: KВ

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, сбу, війна росії проти україни, упц мп, пцу, бортничі, братство, храм покрова пресвятої богородиці, дмитро корчинський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій