субота, 4 травня 2024 г.

Переможець тендеру, що дозволив МОЗ зекономити майже 500 млн гривень, закликає не поширювати фейки про обладнання

Переможець тендеру, що дозволив МОЗ зекономити майже 500 млн гривень, закликає не поширювати фейки про обладнання

Державне підприємство “Медичні закупівлі України”, яке підпорядковується Міністерству охорони здоров’я, придбало партію лінійних прискорювачів для терапії раку майже вдвічі дешевше за очікувану ціну – 541 млн гривень замість 1 млрд гривень. Водночас, компанія-переможець тендеру ТОВ “Медрадіофізика-Плюс” заявляє про інформаційну атаку і фейки від конкурентів, які намагаються зірвати торги.

Про це KВ стало відомо з заяви ТОВ “Медрадіофізика-Плюк”, яку поширило УНН.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Вказаний тендер проходив в червні-серпні цього року і зібрав пропозиції від чотирьох компаній-постачальників обладнання для онкологічних центрів та відділень. Після торгів сумарну вартість 15 лінійних прискорювачів вдалося знизити на 500 млн гривень, а переможцем стало ТОВ “Медрадіофізика-Плюс” з апаратами Harmony від шведського виробника Elekta – лідера у виробництві обладнання такого типу. Апарати повністю відповідають всім технічним вимогам, які були висунуті для обладнання.

“На жаль, мусимо констатувати, що такий результат влаштовує не всіх. Нещодавно на одному з сайтів з’явилася публікація про те, що технічні вимоги було спеціально завищено задля зменшення конкуренції. Також стверджується, що низьку вартість систем Elekta Harmony в пропозиції ТОВ “Медрадіофізика-Плюс” зумовлює фактична відсутність в апаратах систем кіловольтної візуалізації і наявність лише відповідного програмного забезпечення”, – йдеться в публічній заяві компанії.

Представники компанії-переможця спростовують цю інформацію і підкреслюють, що всі апарати обладнані у повній відповідності до технічних вимог, які визначили Міністерство охорони здоров’я та ДП “Медичні закупівлі України”. Техніка не просто відповідає технічним вимогам, а є надсучасним та інноваційним рішенням, на яке орієнтуються інші виробники, стверджують в ТОВ “Медрадіофізика-Плюс”.

В ТОВ “Медрадіофізика-Плюс” переконані, що такі публікації є спробою дискредитувати результати тендерної процедури та скасувати їх на користь іншого постачальника, поки договір з ДП ще не укладено. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Факт повної комплектації запропонованих українським лікарням лінійних прискорювачів підтверджує також виробник, шведська компанія Elekta.

“...зазначаємо, що пакет кВ для Elekta Harmony включає повну систему візуалізації XVI із програмним і апаратним забезпеченням, включаючи рентгенівську трубку. Рентгенівська трубка є невід’ємним компонентом і внутрішньою стандартною частиною системи візуалізації XVI і входить до складу системи візуалізації XVI, яку Elekta поставляє”, – наводиться в заяві коментар керівника відділу продажів компанії Elekta в Центральній та Східній Європі Дімітре Дімітрова.

Нагадаємо, за результатами тендеру українські онкоцентри мають отримати вкрай необхідні лінійні прискорювачі. Їх було вирішено придбати шляхом аукціону, що став найдороговартіснішим в історії онкології України.

В аукціоні, крім ТОВ “Медрадіофізика-Плюс”, яке запропонувала найнижчу ціну в 541 млн гривень, також брали участь:

Фото: УНН

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини україни, тендер, позиція, позиція, міністерство охорони здоров’я, новини ринків, державне підприємство медичні закупівлі україни, тов медрадіофізика плюс

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій